in

Hazel (27) met twee vagijns: Ik ben dus twee keer ontmaagd

Tijdens haar puberteit vroeg de Engelse Hazel Jones zich jarenlang af waar die zware krampen en hevige ongesteldheden vandaan kwamen.

Pas op haar achttiende kreeg ze de juiste diagnosis te horen: Hazel heeft twee vagijns. ‘Ik vind het geweldig en mijn s*ksleven is top’, getuigt de nu 27-jarige blondine tijdens een ochtendshow van de Britse commerciële zender ITV.

Uterus didelphys, zo heet de aandoening die bij Hazel is vastgesteld. Dat betekent dat ze alles dubbel heeft: twee baarmoeders, twee baarmoedermonden, twee baarmoederhalzen en dus ook twee v*ginale ingangen. De kans dat een vrouw zoiets heeft, is één op een miljoen.

IJsbreker
Tijdens de show ‘This Morning’ benadrukte Hazel vooral de voordelen van de afwijking. ‘Ik voel me er goed bij, ondanks dat ik dus ook twee keer ben ontmaagd.

Lees ook  Verpleegkundige ziet haar antivaxx-moeder sterven in eigen ziekenhuis

Zodra ik het wist, heb ik het meteen aan iedereen verteld. Ik kan je verzekeren: met zo’n onthulling weet je op feestjes het ijs te breken.

Als iemand dan ook eens echt wil kijken, laat ik dat meestal ook met plezier toe. Ik hoef me voor niets te schamen.’

Welke opening?
Pas nadat haar toenmalige vriendje liet weten dat haar genitaliën er ‘anders’ uitzagen, stapte Hazel naar de dokter. ‘Toen ik jonger was dacht ik louter een blaasontsteking te hebben’, vervolgt ze. ‘

Dat leidde soms wel tot momenten van schaamte. Ooit vroeg ik een schoolvriendin in welke ‘opening’ een tampon moet.

Lees ook  Dochter Sylvester Stallone is een bloedhete tijger geworden!

Toen bleek dat ze dacht dat ik het ook over mijn achterwerk had, was ik te gegeneerd om de conversatie voort te zetten.’

Een operatie werd voorgesteld, maar omdat Hazel bang was voor een groot litteken liet ze die achterwege.

S*ksclubs
Van enige complexen over de aandoening is duidelijk geen sprake bij de Engelse. ‘Ik voel me prima in mijn lichaam en ga met mijn man zelfs naar s*ksclubs.

Hét bewijs dat ik er mij heel relaxed en weinig verlegen bij voel, lijkt me.’ Toch is het ook oppassen geblazen voor Hazel: ‘Als ik ooit zwanger ben, wordt het dus opletten ook niet zwanger te worden via de andere kant.’

Hij dacht eerst dat hij gewoon verkouden was en toen viel zijn lichaam letterlijk uit elkaar

‘Behandel aambeien niet door bevroren frietjes in je achterste te proppen’.