in ,

Hard smakken is goed voor de gezondheid

Mensen die zo hard smakken, dat je nergens anders meer aan kunt denken. Iedereen kent ze wel en ze kunnen vreselijk irritant zijn.

Maar als jij de persoon bent die het liefst zijn eten zo luid mogelijk verteerd, dan kun je nog wel eens heel erg fit in je lichaam zitten.

Competitive eater Joey Chestnut sets a new world record with 75 hot dogs to win the men’s division of the Nathan’s Famous July Fourth hot dog eating contest, Saturday, July 4, 2020, in the Brooklyn borough of New York. (AP Photo/John Minchillo)

Koekjes
Volgens een nieuw (en misschien wel meest nutteloze) onderzoek zijn smakkende mensen namelijk over het algemeen fitter.

Het zou zelfs kunnen helpen om wat kilootjes te verliezen, zo ontdekten onderzoekers van het Brigham Young University en Colorado State University.

Lees ook  Gary (19) trouwde na 2 weken daten met 72-jarige dame.”Op een oude fiets moet je het leren”

Voor het onderzoek werden studenten in drie verschillende groepen ingedeeld. Een groep zou koekjes zo luid mogelijk moeten eten.

Een andere groep zou dit zo stil mogelijk moeten doen en de laatste groep gewoon op een normale manier.

Uiteindelijk bleken de luide eters significant minder naar binnen te krijgen dan de andere twee groepen.

Kraakeffect
Ze noemen de ontdekking het ‘kraakeffect’. Wanneer jij je bewust bent van het geluid dat je maakt tijdens het eten, zal dit er onbewust voor zorgen dat je ook minder eet.

Als je bijvoorbeeld harde muziek op tv zou luisteren tijdens het eten, zou je het gesmak niet horen en zul je ook meer gaan verorberen.

Lees ook  Moeder gooit 3-jarige dochter in het berenverblijf van een dierentuin

„Gehoor is doorgaans het vergeten gevoel”, zo zegt Ryan Elder, één van de hoofdresearchers van het onderzoek dat werd gepubliceerd in Food Quality and Preference.

„Als mensen zich toch al meer zouden focussen op het geluid van eten, zou dat in de consumptie echt kunnen schelen.

Het hoeft natuurlijk te betekenen dat iedereen vanaf nu met vieze smakgeluiden aan de eettafel zit. Een bewustzijn van je eigen gekauw kan hier al een verschil in maken, zo zeggen de onderzoekers.

Vrouw laat haar eicel “bevruchten” met sperma van hond

Mis bruik-oppas Eindhoven had verklaring van goed gedrag