in

Hans Kazàn met levensgevaarlijk aneurysma opgenomen in ziekenhuis

‘Ik was ervan overtuigd dat ik dit zou overleven’. Wekenlang stelde Hans Kazàn een belangrijke operatie uit, al wist hij dat dit een fatale afloop zou kunnen hebben.

Aan Story vertelt hij dat hij vorige week toch onder het mes is gegaan in een Spaans ziekenhuis.

Aneurysma ontdekt
Tijdens een controle kwamen artsen er bij toeval achter dat Hans een aneurysma in zijn aorta had. Een ernstige medische situatie: als zo’n verwijding van de slagader scheurt, ontstaat er een levensbedreigende bloeding.

Toch liet Hans zich niet meteen opnemen in het ziekenhuis vanwege zijn volle agenda. “Ze wilden direct opereren, maar dat wilde ik niet. Er stonden nog zoveel afspraken die ik niet wilde afzeggen.”

Lees ook  Uitrol Janssen-vaccin in Europa uitgesteld vanwege bloedproppen

Fatalistisch
Behoorlijk onverantwoord, zo vonden de artsen. Een aneurysma is als een tikkende tijdbom in je lijf, die elk moment af kan gaan.

Toch was dit voor de goochelaar geen reden om zich direct te laten opereren: “Ik was er redelijk laconiek onder. Als er iets met me gebeurt, dan is dat zo.

Dat klinkt best fatalistisch, maar zo sta ik wel in het leven. Aan de andere kant, ik was ervan overtuigd dat ik dit zou overleven.”

Op het randje van de dood
Nu laat Hans weten dat hij vorige week toch is opgenomen in een Spaans ziekenhuis. Het is een groot geluk dat het aneurysma in de tussentijd niet is gescheurd.

Lees ook  Onverwachts gezinsuitbreiding voor Willem Alexander en Maxima!

“‘Ik heb echt ontzettende mazzel gehad. Dat aneurysma had ook gewoon kunnen scheuren. In het vliegtuig, op het toneel of bij mij thuis. Dan is het binnen een half uur gebeurd.

Dan ben je dood”, ziet Hans in. Hij weet helaas hoe het ook af kan lopen: “Ik ken een paar mensen bij wie dat gebeurd is.

De meeste mensen bij wie dat gebeurt, weten vaak niet eens dat ze een aneurysma hebben. Ik wist dat tot zes weken geleden ook niet.”

Bloemen en knuffels voor doodgestoken moeder in Den Bosch: ‘Mijn moederhart huilt’

Vrouw springt in sloot om zwaargewonde motorrijder bij Oudkarspel te helpen