in

Hagenaar (23) rijdt door na twee aanrijdingen in één nacht, één slachtoffer zwaargewond

De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 23-jarige automobilist uit Den Haag aangehouden.

Hij veroorzaakte in de Hofstad twee aanrijdingen en reed beide keren door. Een vrouw (27) en een man (22) raakten daarbij gewonden.

Zaterdagavond fietste het vrouwelijke slachtoffer rond 22.30 uur op het fietspad van de Fruitweg en wilde de kruising met de Televisiestraat rechtdoor oversteken.

Lees ook  Vader probeert vier kinderen te wurgen

De automobilist die vanuit die straat aankwam gaf haar echter geen voorrang en reed de fietsster aan. Zonder te stoppen reed hij vervolgens door. De vrouw raakte gewond aan haar hoofd.

Slachtoffer zwaargewond
Kort daarna bleek dat er ook een tweede slachtoffer te zijn toen verderop in de Televisiestraat een zwaargewonde man op de rijbaan werd gevonden.

De toegesnelde hulpdiensten hebben hem met spoed naar het ziekenhuis gebracht. Zijn toestand is inmiddels stabiel.

Lees ook  Meisje (14) aan gerand in trein: ‘Hij probeerde mijn hoofd naar zijn geslachtsdeel te duwen, voelde me zó vies’

De politie hoorde meerdere ooggetuigen en rond 0.25 uur werd de automobilist aangehouden in de Vier Heemskinderenstraat, een paar straten verderop.

Zijn auto is in beslag genomen voor verder onderzoek. De verdachte zit nog vast voor verhoor. Het is onbekend of hij onder invloed achter het stuur zat.

Sanne (16) wordt al twee weken vermist: ‘Het is één grote nachtmerrie’

Zorgen bij hondenbaasjes door ‘mouwkruipers’: ‘Ze zijn levensgevaarlijk’