in ,

Haagse vrouw (32) raakt al haar spaargeld kwijt door online oplichting

Een 32-jarige Haagse vrouw is al haar spaargeld kwijtgeraakt door online oplichters. Ze liet zich verleiden om haar bankgegevens af te geven en maakte al haar geld, en dat van een familielid, over naar een niet bestaand bedrijf.

,,De vrouw klikte op een link in een advertentie waarin stond vermeld dat je door cryptovaluta in te leggen geld kon verdienen”, legt de politie uit.

,,De advertentie kwam op de vrouw erg betrouwbaar over.” Nadat zij haar gegevens had ingevuld, belde er al snel iemand die zich voordeed als een medewerker van het betreffende bedrijf.

Lees ook  Politie waarschuwt jeugd voor verslavend paars ‘hoestdrankje’: 'Lean is gevaarlijk’

Deze zou de vrouw wel even verder helpen met het instellen van haar account. Om dit te doen had het bedrijf alleen de bankgegevens van de vrouw nodig en zij moest een startbedrag inleggen.

De vrouw werd vervolgens gevraagd om een aantal geldbedragen over te maken en deed dit direct. Volgens de politie maakte het slachtoffer uiteindelijk al haar spaargeld over. Ook leende zij nog geld van een familielid en maakte ook dit geld over.

Lees ook  Je vriend(in) belachelijk maken is goed voor je relatie

De vrouw dacht dat het ingelegde geld in waarde zou stijgen. Toen zij haar ‘verdiende’ geld wilde opnemen, wat zo’n 40.000 euro had moeten zijn, bleek dit niet te kunnen en kwam de vrouw erachter dat zij was opgelicht.

De vrouw deed direct aangifte bij de politie, waarna een onderzoek is ingesteld.

Rondje joggen eindigt voor vrouw in nachtmerrie: ver krachter slaat toe

Twee steekpartijen in ruim een uur tijd in Haagse wijk: jongen (17) overleden, jongen (14) zwaargewond