in

1,5 meter verdwijnt per 25 september, vanaf dan toegangsbewijs voor horeca en bioscoop etc

DEN HAAG – De regel om anderhalve meter afstand te houden zal per 25 september worden losgelaten, dan is voor iedereen vanaf 13 jaar een coronatoegangsbewijs nodig in de horeca, de culturele sector, bij evenementen en een bezoek aan professionele sportwedstrijden. Aan mondkapjes in het openbaar vervoer wordt voorlopig nog vastgehouden.

Dat maakt het demissionaire kabinet dinsdag naar verwachting bekend tijdens een persconferentie, melden Haagse bronnen aan De Telegraaf. Het loslaten van de anderhalve meter betekent dat theaters, bioscopen, zalen en stadions dan weer vol mogen zijn.

Horecagelegenheden moeten voorlopig de deuren gesloten houden tussen middernacht en 6 uur ’s morgens, weten ingewijden. Of er meer ruimte komt voor evenementen wordt komende dagen nog besproken. „Het advies blijft wel om afstand te houden en om de basisregels in acht te nemen”, weet een betrokkene.

Lees ook  Je jongeheer breken: “Ik mocht zes weken niet masturberen”

Een kernteam van het demissionaire kabinet sprak zondagmiddag in het Catshuis met experts van het Outbreak Management Team (OMT) over nieuwe coronaversoepelingen. Er werd gesproken over afschaffen van de anderhalve meter afstand en of er in plaats daarvan op meer plekken een verplicht coronatoegangsbewijs moet komen. Ook werd er gesproken over de mondkapjesplicht en over de vraag of er meer mogelijk is voor de evenementenbranche en de nachthoreca.

Aanstaande dinsdagavond maken demissionair premier Rutte en coronaminister De Jonge op een persconferentie bekend hoe ver de versoepelingen gaan. Dan wordt ook duidelijk of er voor de evenementenbranche meer mogelijk is. Daar zullen betrokken bewindslieden maandag en dinsdag nog overleg over voeren.

Lees ook  41-jarige dame laat AstraZeneca vaccin zetten en kampt daarna met vervelende gevolgen

Mondkapjesplicht in ov
Het lijkt er niet op dat het demissionaire kabinet alle coronamaatregelen laat varen. Vrijdag waarschuwde De Jonge nog dat we niet opeens ’off the hook’ zijn. Voor een besluit genomen wordt over opheffing van de mondkapjesplicht, moet bijvoorbeeld goed overwogen worden welke gevolgen dat heeft voor mensen die zich ’extra kwetsbaar voelen’, zei De Jonge in een reactie. Zeker omdat het ook om mensen gaat die soms afhankelijk zijn van het openbaar vervoer.

Vissers vissen bijna vier meter lange gele python uit kanaal

Zó ziet de prachtige ‘schoonmoeder’ van André Hazes eruit: De moeder van Sarah!