in

Haagse bron bevestigt: “Ferd Grapperhaus liet zich niet vaccineren’

Ferd Grapperhaus verklaarde onlangs dat politici zonder geldige QR-code niet geweigerd mogen worden bij cafés.

Volgens de minister vormen volksvertegenwoordigers een uitzondering. Nu lijkt het erop dat hij ook naar zichzelf verwijst.

Columnist Ebru Umar zegt uit betrouwbare bron te hebben vernomen dat Grapperhaus zelf niet gevaccineerd is.

Umar tweette: “Nou dan gooi ik m er maar in. En mijn bron is betrouwbaar: @ferdgrapperhaus is niet gevaccineerd. Het wordt steeds meer Genesis deze ‘pandemie’: Just do as I say don’t do as I do…”

De columnist wil niet kwijt wie zijn bron is, maar dit zou wel een stevige bom leggen onder het coronabeleid van het kabinet.

Lees ook  Automobilist (20) verongelukt in het Zeeuwse Kapelle

Geen coronapas nodig
Ferd Grapperhaus legde onlangs nog uit dat raadsleden, Tweede Kamerleden en andere volksvertegenwoordigers geen coronapas nodig hebben als ze bijvoorbeeld beroepshalve op café of restaurant moeten zijn.

Eerder waren er incidenten met politici die een café niet binnen mochten omdat ze geen geldige coronapas hadden.

Begin vorige maand zijn in Den Bosch 50Plussers en PVV’ers geweigerd bij een bar. Ook in Nijmegen en Cuijk waren er gelijkaardige voorvallen.

Lees ook  Evenementen mogen na middernacht doorgaan, maar zonder consumpties

In antwoord op enkele spoedvragen liet de minister verstaan: “De tijdelijke regeling brengt dus voor hen geen beperkingen met zich mee”, zolang ze beroepshalve werkzaamheden verrichten.

Het nieuwtje dat de minister zelf niet gevaccineerd zou zijn, is echter wel onbevestigd. Het is nog wachten op een reactie van Ferd zelf.

Wauw: Dit is de oogverblindende zus van Dave en Donny Roelvink!

André Hazes jr. zit er compleet doorheen: “Hij wil nóóit meer zingen!”