in

Ging Harry naar Oekraïne om daar te vechten of om hier een celstraf te ontlopen?

Harry Vermeer (36) keerde afgelopen week terug na een kort, maar naar eigen zeggen enerverend avontuur in Oekraïne.

Hij wilde meevechten tegen de Russen. Of had de amateur-militair andere intenties? Harry blijkt namelijk een taxichauffeur mishandeld te hebben.

“Hij probeert zijn straf te ontlopen”, stelt de mishandelde taxichauffeur John Maasen. Bij Hart van Nederland blikt het slachtoffer terug op die bewuste nacht van 27 op 28 februari.

“Ik heb Harry toen opgehaald bij het politiebureau in Ede. De politie had mij gebeld om te vragen of ik hem thuis wilde brengen, hij was onder invloed. Ik rij wel vaker voor de politie.”

De rit naar Harry’s woonplaats Bunschoten-Spakenburg verliep onrustig door de beschonken passagier.

“Hij was erg vervelend, heeft ook het coronascherm tussen ons kapot gemaakt, dus ik had hem al een paar keer gewaarschuwd. Ik heb zelfs twee keer de auto stilgezet op de vluchtstrook”, vertelt Maasen.

Lees ook  School cancelt voortaan niet alleen Zwarte Piet, maar hele sinterklaasfeest

In wurggreep en geslagen
Vlak voordat ze het dorp binnenrijden gaat het helemaal mis. “Hij nam me in een wurggreep en sloeg me op mijn neus en ogen”, aldus de nog altijd aangeslagen taxichauffeur.

“Ik ging vol op de rem en liet het stuur los. Daarna is hij de auto uitgegaan en heeft hij tegen de ramen aangeslagen. Daarna heeft hij eieren voor zijn geld gekozen en is weggelopen.”

Later heeft de politie Barry thuis aangehouden. De mishandelaar zat vervolgens twee dagen in de cel.

Een maand later zit John nog altijd “met de gebakken peren”. “Gelukkig heb ik geen oogletsel, maar ik heb heel veel last van mijn rug, waardoor ik amper kan lopen.”

‘Ik ben niet het land uitgevlucht’
Harry erkent tegen Hart van Nederland dat hij inderdaad de taxichauffeur heeft geslagen. “Maar ik ben niet om die reden het land uitgevlucht. Dat is echt onzin”, voegt hij eraan toe.

Lees ook  Kind gereanimeerd na val in water Leidsche Rijn

“Ik ben ook alweer terug. Ik wilde gaan vechten in Oekraïne om iets goeds terug te doen voor de mensheid, omdat ik erg veel spijt had van de mishandeling.”

”Ik ben niet om die reden het land uitgevlucht. Dat is echt onzin”
– Harry Vermeer over de mishandeling

Maasen wist nog niet dat Harry inmiddels weer in Nederland is. “Dat had ik niet meegekregen.” De teruggekeerde Oekraïneganger laat ondertussen weten zich “heel erg” te schamen voor zijn actie van een paar weken geleden. “Hij heeft de mishandeling niet verdiend”, zegt de driftkikker nu.

Taxichauffeur naar psycholoog
De behandeling van de rechtszaak staat gepland voor 10 juni, maar het leven van Maasen is voor altijd veranderd, vertelt hij tot slot.

“Het plezier is nu weg Ik rij alleen nog vaste klanten”, aldus de taxichauffeur. “Volgende week heb ik een afspraak met slachtofferhulp en een psycholoog.”

Eenden voeren straks verboden: ‘Levensgevaarlijk’

Omstanders redden 94-jarige man uit water na ongeval met scootmobiel