in

Gevonden voorwerp werpt mogelijk nieuw licht op zaak vermoorde Ichelle

In het buitengebied van het Zeeuwse Aardenburg heeft de politie maandag een voorwerp gevonden dat hoogstwaarschijnlijk van de vermoorde Ichelle van de Velde was.

De politie kan nog niet zeggen om wat voor voorwerp het gaat, maar stelt wel dat het “belangrijk” is en een nieuw licht op de zaak zou kunnen werpen.

Het voorwerp werd gevonden na een zoektocht door het Landelijk Team Onderwaterzoekingen en de recherche.

Het Nederlands Forensisch Instituut onderzoekt of het voorwerp daadwerkelijk van Ichelle was. “Dat moet nog formeel worden vastgesteld.

Lees ook  Drie jongens (15 en 16) beroofd en mishandeld door vijftal jongeren in park

Daarom maken we nog niet bekend wat voor voorwerp het is”, vertelt politiewoordvoerder Willem-Jan Uytdehaage maandag aan Hart van Nederland.

“We misten enkele spullen van Ichelle, nu hebben we waarschijnlijk iets gevonden.” Het voorwerp werd niet gevonden op de plek waar het lichaam van Ichelle werd aangetroffen.

Sporen aangetroffen in auto
Ichelle van de Velde uit Oostburg verdween op 15 december. De eerste delen van haar lichaam werden gevonden op 16 februari, nadat de politie sporen had aangetroffen in de auto van hoofdverdachte Sandra H.

Lees ook  Jonge vrouw met Down meegelokt en aangerand: 'Ze durft niet meer naar buiten'

De verdachte heeft een winkel in de Burgemeester Erasmusstraat in Oostburg, slechts enkele panden naast de zaak van het slachtoffer. Later werden de laatste resten van het lichaam gevonden.

H. heeft ontkend dat zij de Oostburgse vrouw om het leven heeft gebracht.

Man die nietsvermoedende hardloopster stak in Eindhoven, sloeg mogelijk vaker toe

Sanne (16) wordt al twee weken vermist: ‘Het is één grote nachtmerrie’