in

Gekte op de huizenmarkt: dit hok van 11m2 in Amsterdam kost een ton

Er heerst al langer gekte op de huizenmarkt, maar af en toe komt er een iets voorbij dat alles slaat. In Amsterdam staat nu een hok van 11 vierkante meter te koop voor een ton, zonder eigen toilet en douche.

De flat staat aan de Korte Geuzenstraat, in de populaire Amsterdamse buurt De Baarsjes. Voor dat bedrag krijg je wél een wasbak met spiegel en uitzicht over de stad, want de ruimte zit op de bovenste, zevende verdieping en is te bereiken met een trap en een lift.

Douchen kan gewoon in huis. Althans, niet in je eigen huis maar in de ‘gemeenschappelijke ruimte’.

Lees ook  Jongen sluit broertje op in prullenbak: even paniek

Er zijn gemeenschappelijke douches, toiletten en een gemeenschappelijke keuken. Dat alles deel je dus met een onbekend aantal anderen.

Het gebouw wordt op huizensite Funda beschreven als oud hotel voor vrouwen en meisjes. Als man val je dus buiten de boot.

Drie keer per week schoonmaak
Je moet een ton aftikken, maar daarvoor ben je nog niet klaar. Maandelijks komt er nog 202,17 euro bij voor gas, water, WiFi én de ongekende luxe van een schoonmaker.

Die komt drie keer per week langs voor de gemeenschappelijke ruimtes. De kosten kun je niet delen, want er mag maar één persoon in de kamer wonen. En ook je huisdier moet ergens anders een onderkomen zoeken.

Lees ook  'Minder coronabesmettingen in landen waar bevolking vertrouwen heeft in overheid'

De ‘woning’ die een ton kost moet je cash afrekenen. Omdat het huis gedeeld is en geen zelfstandige woonruimte, geven banken namelijk geen hypotheek.

De ruimte kopen met geld van familie mag dan weer wel. Niet veel mensen staan erom te springen: de kamer staat al vijf maanden te koop.

Dat is extreem lang, want een huis staat tegenwoordig gemiddeld maar 24 dagen te koop, meldt RTL Z.

Levensgrote ‘drol’ gestolen uit Sophia Kinderziekenhuis: ‘Breng die drol terug!’

Man wint in tien minuten met slechts vier euro inzet jackpot bij Holland Casino