in

Geen herfst, maar extra zomer: vanaf vrijdag temperaturen tot wel 24 graden

Voor wie zich al helemaal had verheugd op het herfstige weer en zijn of haar kledingkast al had omgewisseld: jullie moeten nog even geduld hebben. Want vanaf vrijdag stijgen de temperaturen weer tot wel 24 graden

Photo taken in Marathon, United States

Leg je handdoek, zonnebril en je strandstoeltje maar weer klaar, want we kunnen zondag weer lekker naar het strand of een lekker terrasje pakken.

Nazomer
De wind draait in het weekend naar het zuiden, waardoor er een warme lucht ons land binnenkomt. Vooral in het zuiden wordt veel zon verwacht en kan de temperatuur oplopen tot wel 23 graden. Bovenin Nederland is er wat meer bewolking, wordt het minder zonnig en kan er zelfs regen vallen. De temperaturen blijven wel steken op 19 tot 21 graden. In het hele land wordt het zondags lekker warm, met in het binnenland lokaal 24 graden en op de wadden maximaal 21 graden. De bewolking neemt in de middag toe en is er vooral in het oosten kans op regen- en een onweersbui. De wind komt uit zuidelijke richting en is niet erg sterk.

Lees ook  Kinderarts laat zien hoe je een schreeuwende baby binnen enkele seconden kunt kalmeren

De maand november
September heeft tot nu toe twee zomerse dagen gehad, in het Limburgse Arcen staat de teller op zes dagen. Nederland heeft vaak nog een korte nazomer, maar wat velen niet weten is dat ook in november nog hoge temperaturen voorkomen. Dit jaar is het in september veel zonniger en droger dan gemiddeld. Dat september 2021 in de top tien van warmste septembermaanden komt te staan weten de meteorologen van Weer.nl bijna wel zeker

‘Sint Michielszomer’, zo wordt de nazomer periode rond 29 september genoemd. Als het begin oktober lekker najaarsweer is noemen ze dat de ‘Kranenzomer’. Deze naam komt van de groepen kraanvogels die rond begin oktober over Nederland vliegen richting het zuiden. Gevolgd door de ‘Sint-Gummaruszomer’ rond 11 oktober en de ‘Sint-Maartenszomer’ rond 11 november.

Lees ook  Topless Megan Fox en Kourtney Kardashian Megan Fox en Kourtney Kardashian kunnen niet van elkaar afblijven

Record
Zoals eerder al gezegd kunnen er zelfs in november nog hoge temperaturen zijn. Op 13 oktober 2018 is in De Bil de meest late officiële nazomer dag gemeten. De temperatuur op die dag was toen 26,3 graden. Landelijk was het record 25,2 graden gemeten op 27 oktober 1937 in Maastricht. In Nederland werd in november 2014 de hoogste novembertemperatuur gemeten. Dit werd gemeten in het Limburgse plaatstje Ell, waar het op 1 november 2014 zo’n 22 graden werd. Met als record op 12 november 1926 in Sittard een temperatuur van precies 20 graden.

Drie gewonden door steekpartij bij Arnhemse school: ‘Een uit de hand gelopen ruzie’

Doorbraak: Deze app zorgt ervoor dat mensen massaal van spinnenangst afkomen!