in

Gedetineerde gooit hete olie over drie medegedetineerden, een van hen raakt in coma

Ogilvan J. (22), de man die is veroordeeld voor het om het leven brengen van rapper ‘Bolle’, heeft op donderdag 9 september kokendhete pan olie over drie medegevangenen gegooid.

Dat melden bronnen in de Penitentiaire Inrichting en wordt door de advocaat van J., Simon van der Woude, bevestigd aan het Noordhollands Dagblad. De advocaat wil verder niet ingaan op de gebeurtenis, maar staat in nauw contact met de politie over de toestand van de zwaargewonde medegevangene.

Lees ook  Utrechtse Simone (32) vermist: grote zorgen om haar gezondheid

Kokendhete pan
In de keuken van de gevangenis ontstond er ruzie tussen J. en de drie medegevangenen. J. pakte vervolgens een kokendhete pan olie van het vuur en gooide deze in de richting van de drie mannen. Twee van de gedetineerden liepen erge brandwonden op, een van hen raakte daardoor in coma.

Lees ook  Jongen urenlang bewusteloos op fietspad na mishandeling

Maximale straf
Naar aanleiding van de gebeurtenis is aangifte gedaan tegen Ogilvan J. Ook kreeg hij de de maximale disciplinaire straf van veertien dagen strafcel opgelegd.

J. werd in 2019 veroordeeld voor 12 jaar gevangenisstraf voor de moord op Gondilio Lowland, ook wel bekend als rapper ‘Bolle’. In 2018 schoot J. de rapper dood, omdat de twee mogelijk ruzie om een meisje hadden.

Rutte: coronatoegangsbewijs voor het terras wel verstandig

Puist op neus blijkt kanker, vrouw verliest neus en gebit