in

Frank ging verhaal halen bij overlastgevende jongeren, vervolgens werd hij bijna doodgeslagen

Doodsangsten stond Frank uit toen hij afschuwelijk werd mishandeld in Amersfoort. De klappen en trappen waren zó hard, dat vrienden van de verdachten ertussen sprongen en daarmee een verschrikkelijke afloop konden voorkomen. ,,Bij elke klap dacht ik dat het de fatale kon zijn”, verklaarde het slachtoffer tegen de politie.

Kermend van de pijn lag hij daar. De man die enkel en alleen poolshoogte kwam nemen om te ontdekken waar de geluidsoverlast in Park Randenbroek vandaan kwam.

Het schijnen met een zaklamp was voor een groep vrienden in juli 2021 aanleiding beestachtig tekeer te gaan. Zelfs toen het slachtoffer weerloos op de grond lag, ging de geweldsexplosie door.

Weerloos
Een zeer ernstige mishandeling, zo noemde de officier van justitie het zinloze geweld van Ramy (24) en Ibrahim (22).

Dit tweetal stond woensdagochtend voor de rechter en wees naar elkaar. Ja, ze waren met een vriendengroep van acht man in Park Randenbroek en ja… ze hebben de man weerloos op de grond zien liggen. Maar nee, afzonderlijk van elkaar verklaren ze dat zij niet de klappen of trappen uitdeelden.

”Hij zei dat ‘ie van de politie was, maar noemde mij ‘kankerma­rok­kaan’. Toen wist ik dat dit geen agent was”
– Verdachte Ibrahim

,,De man kwam op mij afgelopen en zei dat hij van de politie was”, verdedigde Ibrahim zichzelf. ,,Toen noemde hij mij kankermarokkaan en wist ik dat het géén agent was.

Lees ook  Ultiem zomers chillen doe je in deze varende hot tub

Ik heb hem geduwd en toen viel hij. Daarna ontving ik een trap en kwam ik in een trauma terecht.

Dan kom ik in een andere wereld, door de oorlog die ik heb meegemaakt in Syrië. Ik val dan op de grond; huil en schreeuw.”

Thuis gebracht
Ramy had meer moeite zich te verdedigen in de rechtbank. Dit kwam mede doordat één van de aanwezige vrienden verklaarde dat het juist Ramy was die uithaalde naar het slachtoffer.

Sterker nog: was de getuige er niet tussengekomen, dan waren er volgens de officier doden gevallen.

,,Ik kan mij niet vinden in de beschuldigingen”, sprak Ramy hakkelig. ,,Ik heb de man op de grond zien liggen en toen heb ik hem geholpen op te staan.

Vervolgens hebben we hem met vier man thuisgebracht, tot aan het hek. Zijn woning grenst aan het park.”

Onbegrijpelijk vond de rechter het dat beide heren hun verantwoordelijkheid niet namen. Het slachtoffer kwam verhaal halen voor de zoveelste geluidsoverlastmelding en dit kostte hem bijna zijn leven.

,,Jullie waren daar met z’n allen, maar niemand neemt verantwoordelijkheid? Iedereen zegt ‘ik was het niet’. Wees een vent en spreek je uit.”

”Jullie waren daar met z’n allen, maar niemand neemt verantwoor­de­lijk­heid? Iedereen zegt ‘ik was het niet’. Wees een vent en spreek je uit”
– Voorzitter van de rechtbank

Lees ook  Netflix verwijdert Fast and Furious 8 en 19 andere titels wees dus snel!

Zwijgen
Ondanks de stilte die de rechter liet vallen, in de hoop dat Ramy of Ibrahim tóch iets zou zeggen, bleven de verdachten zwijgen.

,,Ik heb mijzelf gemeld op het politiebureau en alles wat ik tot nu toe heb verklaard, is waar”, sprak Ibrahim.

Ook Ramy verdedigde zichzelf nogmaals: ,,Ik heb een dag na het incident foto’s van het slachtoffer gezien.

Op de telefoon van mijn moeder, zij woont in de buurt van het park. Verschrikkelijk om te zien, dit had nooit mogen gebeuren. Maar nee, ik heb geen trappen of klappen uitgedeeld.”

Vaststaat wel dat het slachtoffer een engeltje op zijn schouder had zitten. De trappen en klappen op zijn hoofd hadden veel schade kunnen aanrichten.

Het was volgens de rechtbank aan twee aanwezigen te danken dat dit niet is gebeurd. ,,Zij zijn ertussen gesprongen en hebben erger voorkomen.”

Celstraffen
De officier van justitie eiste dan ook forse celstraffen. Zo wil hij dat Ramy 30 maanden in de cel verdwijnt, waarvan zes maanden voorwaardelijk.

Voor Ibrahim klonk een hogere straf, omdat hij in zijn proeftijd zat vanwege een eerdere mishandeling: drie jaar celstraf, waarvan één voorwaardelijk.

Over twee weken, op 9 maart, volgt de uitspraak van de rechter.

‘Mijn vrouw is undercoveragente en had vaak seks met een crimineel, heeft ze me nu bedrogen?’

Gijzelnemer eiste 200 miljoen euro aan cryptovaluta