in

Familie vermiste Fabiënne (22) krijgt vreemd bericht: ‘Je ziet me snel’, maar wie stuurde dat?

De zorgen nemen met de dag toe. Fabiënne Geers wordt al anderhalve week vermist en er komen steeds meer vragen naar boven rondom haar verdwijning. Zo ontving familie een bericht van haar, maar was dat wel Fabiënne?

Opeens was daar even hoop. Afgelopen dinsdag kregen de moeder, twee zusjes en een vriendin van Fabiënne Geers via Instagram hetzelfde bericht: ‘Je ziet me snel’. ,,Dat is de enige reactie die we sinds haar verdwijning op 11 januari hebben gehad”, zegt haar moeder Petra Prophitius. ,,Op wat voor manier zien we haar snel? Op een foto, in levenden lijve of moeten we haar lichaam identificeren? Dat zijn allemaal dingen die de hele dag door je hoofd spoken.”

,,Wij houden Fabiënne’s telefoon constant in de gaten, maar die wordt niet gebruikt. Haar internetgebruik en telefoonverkeer liggen helemaal stil. Dat bericht moet met een andere telefoon zijn verstuurd. De vraag is dus of zij het heeft verstuurd. Wij vermoeden dat iemand anders dat deed, zodat de zoekactie naar haar stopt.”

Nieuwe vriend
Wat opvalt, is dat ook de nieuwe vriend van Fabiënne lijkt te zijn verdwenen. ,,Met hem had ze voor het laatst contact. Hij is niet als vermist opgegeven”, zegt Prophitius. ,,Ik ken hem niet persoonlijk, maar weet wel dat hij buitenlands is. Zij hadden nog niet lang een relatie. Hij werd enorm afgeschermd door haar. Ze heeft hem nooit aan ons voorgesteld. Het enige dat wij weten is dat zij vanuit zijn woning aan de De La Gardestraat is vertrokken, maar sindsdien is er van beiden geen enkel spoor. Ik ben bang dat we haar nooit meer zullen zien.”

Lees ook  Jongen (16) door viertal geslagen en beroofd

Het huis van haar vriend werd na een inval van de politie afgelopen woensdag verzegeld. ,,Voor zover we weten is dat nog steeds zo. Hij schijnt wel vaker dagen weg van huis te zijn. Hij heeft, voor zover we weten, niets strafbaars gedaan.”

Soms sliep Fabiënne bij haar moeder in Alphen, maar Zoetermeer was dichterbij vanwege haar werk als beveiliger in Den Haag. ,,Als ze thuis kwam, was het altijd gezellig. Dan deden we spelletjes en soms hadden we goede gesprekken. Dat werd na kerst plotseling minder. Toen ging het bergafwaarts. Ze gaf aan dat ze niet lekker in haar vel zat. Ze zei dat ze het allemaal heel zwaar vond. Vooral de situatie met haar twee kinderen, die uit huis zijn geplaatst.”

In het verleden liep Fabiënne weleens weg van huis. Zodoende kwam ze volgens haar moeder in aanraking met loverboys, drugs en alcohol. Toch zocht ze altijd contact met familie als ze een tijdje van huis was. ,,Normaal gesproken had ze allang gereageerd. Er moet iets aan de hand zijn. We gaan er vanuit dat ze niet uit vrije wil weg is”, denkt Prophitius, die ondanks de zorgen sterk probeert te blijven. ,,Dat moet ik voor mijn twee andere dochters. Ik kan niet in een donker hoekje wegkruipen.”

Lees ook  “Mijn date verliet me… omdat zijn vrouw aan het bevallen was” (video)

Tips
Door de enorme aandacht voor de vermissing kreeg de familie de afgelopen dagen veel tips binnen van mensen die denken Fabiënne te hebben gezien. ,,Zo zegt iemand haar in Scheveningen te hebben gezien, maar iemand anders denkt dat ze in België is. De politie heeft dat onderzocht, maar daar kwam niets uit. Tipgevers bedoelen het goed, maar we kunnen er niet veel mee. Dat meisje in Scheveningen leek totaal niet op Fabiënne. Als wij alle tips volgen, moeten we heel het land doorrijden.”

De politie laat weten ‘elke melding van een vermissing heel serieus te nemen’ en ‘altijd in actie te komen’. ,,In dit geval hebben we natuurlijk verschillende oproepen gedaan aan mensen die haar gezien hebben dit te melden bij ons.” Dat kan via 0800-6070.

Bewezen: Vrouwen hebben meer slaap nodig omdat hun brein harder werkt

Jennifer Ewbank maakt ook melding van ‘ongepast handelen’ binnen The Voice