in

Enschedeër (38) maakte Snapchat-afspraakje met meisje (13) en pleegde on tucht: ‘Kon ik de klok maar terugdraaien’

Aan het einde van de zitting draait de 38-jarige Enschedeër zich om en kijkt naar de ouders van het 13-jarige meisje uit Putten met wie hij on tucht pleegde.

Hij kan zijn tranen nauwelijks bedwingen. ,,Ik schaam mij echt kapot, het spijt mij heel erg wat ik u allemaal heb aangedaan.”

Voor de ontucht, het maken en bezitten van kinderp*rno eiste het Openbaar Ministerie 24 maanden, waarvan zes voorwaardelijk.

De verdachte zit in de eerste maanden van 2020 in een lastige periode, onder meer door een verbroken relatie.

Hij zoekt afleiding via Snapchat en krijgt contact met een 13-jarig meisje in Putten.

Ze spreken af op 16 mei 2020, aan een bosrand bij haar woonplaats. Het meisje stapt in de auto van de verdachte en er vinden s*ksuele handelingen plaats.

Locatie achterhaald
Al vrij snel is de moeder ter plekke. Ze vroeg zich af waar haar dochter bleef, maakte zich ongerust en kon via de mobiele telefoon de locatie achterhalen.

Lees ook  Man in kritieke toestand na steekpartij duinen, 6 minderjarigen opgepakt

De politie kreeg een seintje en de verdachte werd snel opgepakt. Hij zat drie dagen vast en mocht toen onder voorwaarden naar huis.

Hij zit inmiddels al een aantal maanden in behandeling en dat, zo vertelde de verdachte zelf tijdens de zitting, lijkt vruchten af te werpen.

,,Ik zie in en besef heel goed dat ik fout ben geweest. Ik had dat gewoon moeten weten. Ik zou willen dat ik de klok kon terugdraaien, maar dat gaat helaas niet.”

Blanco strafblad
De verdediging vind dat de zaak met een taakstraf en een voorwaardelijke gevangenisstraf afgedaan kan worden.

De officier van justitie gaf echter gelijk aan dat een verdachte in een dergelijke zedenzaak, in de visie van het OM, niet wegkomt met een werkstraf. Ook niet voor iemand met een blanco strafblad en die al een tijd in behandeling is.

,,We hebben het hier wel ergens over”, stelt de officier. ,,Ik wijs daarbij ook nadrukkelijk op de impact voor het slachtoffer en haar familie.

Lees ook  Jongen van 16 aangehouden voor dodelijk schietincident Amstelveen

Bovendien gaat het om drie ernstige feiten. Niet alleen de ontucht, maar eveneens het maken en in bezit hebben van kinderp*rno.”

Ik ben boos en verdrietig. De verdachte krijgt hulp en wij krijgen dat maar niet voor elkaar

Moeder slachtoffer
De moeder van het slachtoffer vertelde op indringende wijze wat ze sinds het voorval allemaal voor ellende doormaken. ,,Ik ben boos en verdrietig. De verdachte krijgt hulp en wij krijgen dat maar niet voor elkaar.”

Baan verliezen
Als schadevergoeding vroeg ze 3000 euro en de verdachte gaf gelijk aan dat hij dat wel wil betalen. De advocaat van de 38-jarige Enschedeër stelde dat een onvoorwaardelijke gevangenisstraf desastreus zou uitpakken voor zijn cliënt.

,,Hij heeft alles open en eerlijk verteld. Ook heeft hij al een heel traject doorlopen. Naar de gevangenis betekent dat hij zijn baan kwijtraakt.”

De rechtbank doet uitspraak op 5 oktober.

Wat doe je als kinderen van twaalf drugs gebruiken? Dordtse agenten Karin en Hanneke fietsen naar de ouders

Vrouw van 90 drinkt al jaren 16 Jupiler flesjes per dag