in

Enorme rij voor boosterprik, ouderen uur in kou en regen: ‘Risico op een longontsteking voor prik’

Rotterdamse ouderen moeten behoorlijk wat overhebben voor het krijgen van hun boosterprik. Zonder bescherming tegen regen en kou stonden tientallen mensen vrijdagmiddag ruim een uur in de rij voor priklocatie Schuttersveld in Rotterdam-Crooswijk. ,,Dit is te gek voor woorden.’’

Het loopt volgens Ellen Verkoelen van de Rotterdamse 50Plus al dagen uit de hand. Zij schat dat de wachttijd zelfs opliep tot twee uur.

Met een graad of 4 en een constante miezerregen is het geen pretje om in de rij te staan. ,,Mensen lopen het risico op een longontsteking voor het krijgen van een prik, dat is te gek voor woorden.”

De rij is ontstaan door mensen die op de bonnefooi geprikt hopen te worden, meldt de GGD Rotterdam-Rijnmond.

Lees ook  Trudy moest gedwongen haar kind afstaan: 'Baby werd tussen haar benen weggehaald'

,,Mensen: doe dat gewoon niet. Het loopt helemaal vol”, zegt een woordvoerder van de GGD.

De dienst verzoekt mensen van tevoren een afspraak te maken. ,,Kom niet langs, maar maak gewoon een afspraak.”


Dat verzoek is aan dovemansoren gericht, volgens Verkoelen. ,,Ouderen willen die prik halen. Je kan dat niet in de hand houden. We hebben nu een categorie die zich graag laat prikken, laten we dat zo houden.”

Lees ook  Meisje (13) nog kritiek na ongeval Middenbeemster, bestuurder onder invloed

Beschutting
Inmiddels is de rij aanzienlijk geslonken. Ook krijgen wachtenden koffie, thee en een paraplu. ,,Waar nodig worden rolstoelen geregeld”, zegt de GGD-woordvoerder.

Ook worden tenten opgebouwd om mensen droog te houden. De GGD verwacht dat de rij vrijdagavond verder afneemt, omdat veel mensen die dan een afspraak hebben die middag al zijn gekomen.

Verkoelen heeft burgemeester Aboutaleb om opheldering gevraagd. Ook vraagt ze hem het aantal priklocaties te verhogen en ervoor te zorgen dat mensen ook zonder afspraak langs mogen komen. ,,En laten we dan ook zorgen voor een fatsoenlijke bescherming tegen de kou.”

Man masturbeert op vol plein in Schiedam: ‘Doe normaal’

Twee mensen vermist op Baltische Zee: dronken bemanningsleden mogelijke oorzaak