in

Enorm kinderp*rnonetwerk met ruim 400.000 leden opgerold, mogelijk Nederlandse verdachten

De Duitse politie heeft een internationaal kinderp*rnonetwerk met ruim 400.000 gebruikers opgerold. Het zou gaan om een van ‘s werelds grootste Darknet-platforms voor kinderp*rnografie.

Vier personen zijn aangehouden, meldt de politie. De Nederlandse politie sluit aanhoudingen in Nederland niet uit.

,,Bij zo veel gebruikers is het voorstelbaar dat daar ook Nederlandse verdachten tussen zitten, maar het kenmerk van het dark web is dat je dat niet zo maar kunt detecteren”, aldus de Nederlandse politie.

De voertaal op het platform is voornamelijk Engels en dus wordt onderzocht uit welke taalgebieden verdachten komen.

Lees ook  Familie van Gino reageert na vreselijke nieuws: “Het verdriet is niet te omvatten”

,,Het is voorstelbaar dat er in de nabije toekomst aanhoudingen in Nederland zullen gaan volgen, maar op dit moment is over omvang en aard van de verdenkingen nog geen mededeling te doen.”

Arrestaties
Drie personen worden ervan beschuldigd de beheerders van het netwerk te zijn geweest. Het gaat om een 40-jarige man uit Paderborn, een 49-jarige man uit München en een 58-jarige Duitser die al enkele jaren in Paraguay woont.

Lees ook  Inbreker rukt zichzelf naast slapende vrouw in Breda

Een 64-jarige man uit Hamburg wordt ervan verdacht zich in juli 2019 te hebben geregistreerd en als een van de meest actieve gebruikers meer dan 3500 berichten te hebben geplaatst.

De in Duitsland woonachtige verdachten zitten sinds half april vast. Voor de man in Paraguay is een internationaal aanhoudingsbevel uitgevaardigd.

Op basis daarvan zal hij worden uitgeleverd aan Duitsland, aldus de politie. In het onderzoek naar het illegale netwerk zijn zeven locaties in Noordrijn-Westfalen, Beieren en Hamburg doorzocht.

Woning van coronapatiënt beklad in Waadhoeke: ‘Covid = fake’

Meisje (14) aan gerand in trein: ‘Hij probeerde mijn hoofd naar zijn geslachtsdeel te duwen, voelde me zó vies’