in

Engelsman (29) die vijf vrouwen van hun fiets mepte ‘omdat dat zo opluchtte’ moet de cel in

De 29-jarige Brit die in de zomer van 2020 in Utrecht vijf willekeurige vrouwen van hun fiets sloeg is vandaag door de rechtbank veroordeeld tot een celstraf van 120 dagen, waarvan 41 dagen voorwaardelijk. Voor één van de vijf mishandelingen werd de man vrijgesproken.

De ‘vrouwenmepper’ kwam op de radar van de politie toen een jong meisje (13) en een volwassen vrouw (26) aangifte deden. Het meisje werd op 7 juli 2020 vanuit het niets met een elleboog in haar maag gestompt. De vrouw werd al fietsend vol in haar gezicht geslagen toen zij over de Nobelstraat reed.

Nadat het opsporingsprogramma Bureau Hengeveld aandacht besteedde aan de zaak en beelden vertoonde van de man deden nog drie slachtoffers aangifte. Volgens één getuige zou de man vaak winkelen bij Albert Heijn op de ’t Goylaan. De politie wist de man al snel op te sporen: het bleek te gaan om de 29-jarige C.A., een Engelsman die woonachtig is in Driebergen en na diverse veroordelingen in eigen land naar Nederland verhuisde.

Lees ook  Man zet isolatieschuim in geslachtsdeel en kan niet meer urineren, mogelijk permanent verminkt

Bewezen
De rechtbank acht vier van de vijf mishandelingen bewezen: in alle gevallen kwam een man op een donkere fiets, met donkere fietstassen aanfietsen, die de slachtoffers vanuit het niets sloeg.

Voor het vijfde feit, het meisje dat de man op het Janskerkhof in haar maag gestompt zou hebben, werd de man vrijgesproken. Volgens de rechtbank ‘handelde’ deze persoon anders en waren de kenmerken waarop de man herkend zou zijn niet voldoende,.

Lees ook  Deze moeder likt haar 21-jarige dochter elke dag wakker: ‘Ik vind het geweldig dat mama mij likt’

In politieverhoren zou de man hebben gezegd dat het ‘opluchtte’ om vrouwen te slaan. Eveneens hield hij zelf vol psychiatrisch patiënt te zijn. Daar ging de rechtbank niet in mee: deskundigen hebben geen stoornis kunnen vaststellen bij de man. Wel moet hij de huidige GGZ-behandeling die hij volgt afmaken en wordt daarna verplicht zich te melden bij de reclassering.

Hond na uren bevrijd uit snikhete afgesloten auto

Man (21) doodgestoken op parkeerplaats Rozenburg, tiener aangehouden: ‘Ik hoorde een enorm gekrijs’