in ,

Een ‘verwaarloosde vacht’ wordt in verhuisdoos gepropt – de vondst is hartverscheurend

Alle dieren verdienen het om met respect en waardigheid te worden behandeld. Iemand die huisdieren geen waardig leven kan geven, zou nooit een dier mogen hebben. Helaas gebeurt dit nog veel te veel.

De dierenwelzijnsorganisatie Scottish SPCA kon het nauwelijks geloven toen ze gealarmeerd werden over Abbey. De hond had zo’n verwaarloosde vacht dat ze niet eens meer op een hond leek.

Een hond nemen mag geen haastige beslissing zijn. Het moet een weloverwogen keuze zijn zodat de viervoeter alle zorg en liefde krijgt die het verdient.

Daarom doet het extra pijn om te zien hoe Abbey eruitzag. Haar vacht zat onder de klitten, vuil en opgedroogde uitwerpselen.

Lees ook  Onderzoek wijst uit: sarcastische mensen zijn intelligenter

“We kregen een rapport van een dierenarts nadat Abbey voor crematie naar een dierenarts was gebracht,” vertelde de Schotse inspecteur Laura McIntyre van SPCA aan de Daily Record.

“Het lichaam van de hond was in een verhuisdoos geplaatst. Het was niet meteen duidelijk dat het om een hond ging, omdat 90 procent van de vacht geklit was,” legde McIntyre uit.

“De poten konden alleen worden geïdentificeerd aan de hand van een enkele overgroeide klauw die uitstak. De hele poten waren volledig bedekt met klitten en wat leek op uitwerpselen.”

Het arme die was heel erg verwaarloosd en ondervoed. De SPCA besloot een onderzoek in te stellen naar haar eigenaar.

Lees ook  Patrick uit ‘Het Rotterdam Project’ is vader van een zoontje geworden

De vrouw, Emily Louise Friel, had niet op tijd een dierenarts ingeschakeld en de arme hond compleet verwaarloosd. Ze werd veroordeeld tot een boete van 600 pond en mag de volgende vijf jaar geen hond meer hebben.

Het is met pijn in ons hart dat we dit verhaal schrijven. Maar, we mogen onze ogen nooit sluiten voor dierenmishandeling.

Door het onder de aandacht te brengen van dit soort walgelijke praktijken, hopen we dat daders strenger gestraft worden en er aan dierenmishandeling een einde komt!

Voorbijgangers spotten met Hannah om haar unieke look – nu is ze een fashionmodel

Vader bouwt 90 huizen voor arme gezinnen als huwelijksgeschenk voor dochter