in

Echtpaar breekt quarantaine en vlucht vliegtuig in op Schiphol

Het stel – een Spaanse man en Portugese vrouw – werd ’zonder geweld’ aangehouden toen ze op het punt stonden het land te verlaten: ze werden in een klaarstaand vliegtuig aangehouden. „Beide personen zijn overgedragen aan de GGD”, meldt de marechaussee op sociale media. Ze wilden naar Spanje vliegen.

Een woordvoerder laat weten dat het gaat om het hotel in de regio Kennemerland waar positief geteste reizigers uit Zuid-Afrika in isolatie zitten. In het hotel zien particuliere beveiligers erop toe dat de gasten die in isolatie moeten blijven zich daar ook aan houden. Buiten zorgen politie en marechaussee ervoor dat niemand het hotel binnenkomt die er niets te zoeken heeft.

Lees ook  Netflix verwijdert Fast and Furious 8 en 19 andere titels wees dus snel!

Het echtpaar is verplicht in isolatie geplaatst in een ziekenhuis ergens in Nederland, meldt een woordvoerder van burgemeester Schuurmans van Haarlemmermeer aan NH Nieuws. Het is niet duidelijk of het stel is overgebracht naar het ziekenhuis vanwege ziekteverschijnselen of vanwege ’ontsnappingsgevaar’. De woordvoerder zegt dat ’om privacyredenen’ niet te kunnen zeggen.

Omicron nu ook in Canada en mogelijk Frankrijk
In Canada zijn zondag voor het eerst coronabesmettingen met de omicronvariant vastgesteld, meldt het ministerie van Gezondheid van de provincie Ontario. Het gaat om twee mensen die recentelijk in Nigeria zijn geweest. Beiden zitten nu in quarantaine.

Lees ook  Man verkeert drie dagen in 'harde toestand' na nemen ‘stierenviagra’

Frankrijk is mogelijk het volgende land om omicronbesmettingen te bevestigen. Het ministerie van Gezondheid aldaar meldde zondag acht „mogelijke” gevallen, waarvan in de komende dagen moet worden bevestigd dat het om de omicronvariant gaat. Het betreft mensen die vanuit zuidelijk Afrika naar Frankrijk waren gekomen, aldus het ministerie.

Arts die omicron als eerste opmerkte: ’Symptomen waren zo anders’

Vrouw zakt tot schouders weg in zinkgat in achtertuin, echtgenoot en buurman redden haar leven