in ,

Vermiste dronken man helpt urenlang met zoektocht naar hemzelf: ‘Ik ben hier’

Een man die dronken het bos in was getrokken en door zijn vrienden als vermist werd opgegeven, heeft urenlang geholpen bij de zoektocht naar zichzelf. Dat melden Turkse media. De man sloot zich in het bos vrijwillig aan bij een reddingsteam.

Beyhan Mutlu, een 50-jarige bouwvakker, was woensdagavond met zijn vrienden op stap in Inegol, een stad in de provincie Busra.

De alcohol vloeide rijkelijk, vooraleer Mutlu zijn vrienden achterliet en het bos introk.

Zijn vrienden slaagden er vervolgens urenlang niet in om hem te bereiken. De politie werd verwittigd, waarna de agenten een zoekactie opzetten.

Lees ook  Vrouw (69) slaapt jaar lang naast lijk van haar man

Toen Mutlu wakker werd en door het bos dwaalde, merkte hij een reddingsteam op met hulpverleners en vrijwilligers.

“Ik ging naar hen toe”, vertelt hij aan Sabah. “Ze bleken op zoek naar een vermiste persoon. Ik sloot me bij hen aan en begon te helpen met zoeken.”

Pas toen hij uren later luid zijn naam hoorde roepen, kwam de aap volgens Ada Haber uit de mouw. “Ik ben hier!”, klonk het.

Lees ook  Joost M. verdachte gezinsmoord Geldermalsen overleden

Daarop vroeg iemand van het reddingsteam om zijn identiteit kenbaar te maken. Toen pas bleek dat hij mee op zoek was naar zichzelf.

Beyhan Mutlu zelf legt de schuld voor de dronken frats bij zijn vriend. “We logeerden in een huis in het bos en ik ging daar slapen”, zegt hij. “Maar een vriend die me niet kon vinden, gaf me op als vermist.”

Wie liet jonge moeder Lindsay (25) bewusteloos achter op straat na aanrijding?

Man overleden aan hondsdolheid nadat hij thuis besmet raakte door vleermuis