in

Drie jongeren redden buurtbewoners uit brand in Elsene

In Elsene hebben drie jongeren zondagnacht de bewoners van een flatgebouw gered bij een brand. Ze drongen het flatgebouw binnen, wekten alle slapende bewoners en begeleidden hen naar buiten, waarna ze ook nog probeerden de vlammen te doven.

Dat meldt de Brusselse lokale politie. Uit de eerste vaststellingen blijkt intussen dat de brand zou zijn aangestoken.

Het was een man op een scooter die zondagnacht merkte dat een matras in brand stond tegen de voorgevel van een flatgebouw aan de Hippodroomlaan in Elsene.

Het vuur sloeg snel over naar de luiken op de benedenverdieping en naar de gevel zelf, waarbij er zich heel wat rook ontwikkelde.

Lees ook  Boa belt thuis aan voor controle quarantaine, boete kan oplopen tot 20.000 euro

Terwijl de getuige de brandweer belde, kwamen drie jongemannen aan, Younes, Younes en Imad, die ook de brand hadden opgemerkt.

De drie jonge twintigers braken meteen de voordeur van het gebouw open en gingen langs alle appartementen om de slapende bewoners te waarschuwen en naar buiten te begeleiden.

Toen dat gebeurd was, hielden ze verschillende automobilisten tegen om aan brandblussers te geraken en het vuur gedeeltelijk onder controle te krijgen.

De drie kregen hulp van de toegesnelde brandweer en politie, waarna de brand snel onder controle was.

Het vuur had wel heel wat schade veroorzaakt. De gevel en de trap van het gebouw zijn beschadigd, de flat op de benedenverdieping is onbewoonbaar en een wagen van één van de bewoners, die voor het gebouw geparkeerd stond, is eveneens beschadigd door de hitte en de implosie van de ramen op de benedenverdieping.

Lees ook  Politie deelt foto’s: in deze dakkoffer lag lichaam in Drents kanaal

Uit de eerste vaststellingen van het labo van de federale politie blijkt intussen dat de brand zou zijn aangestoken.

“Dankzij de lovenswaardige heldenmoed van deze personen is de schade ten gevolge van de brand louter materieel”, klinkt het bij de politie.

“De moed van Younes, Imad en Younes, in combinatie met hun reactievermogen en koelbloedigheid, hebben waarschijnlijk het leven gered van zes mensen, waaronder een jong kind.”

Jongeren gezocht voor coronaprik met korte naald: ‘Je krijgt 210 euro’

‘Nieuwe oplichtingstruc’ waarvoor politie waarschuwt ís helemaal geen truc, zegt Rabobank