in

Drie gewonden door steekpartij bij Arnhemse school: ‘Een uit de hand gelopen ruzie’

Bij een steekpartij op een middelbare school in Arnhem zijn donderdagmiddag drie gewonden gevallen. Volgens de politie is tot nu toe één verdachte aangehouden.

Twee gewonde jongeren zijn per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Één van deze twee gewonden is volgens informatie van de politie op dit moment een verdachte.

De steekpartij vond plaats op het grasveld voor het Thomas a Kempis College.

Conflict tussen vijf jongeren
Volgens een woordvoerder van de politie was er sprake van een conflict tussen vijf jongeren dat uitmondde in een steekpartij. Andere bronnen bevestigen aan deze site dat zou gaan om drie jongeren. Een van de jongeren zou een leerling zijn op de naastgelegen vmbo-school ’t Venster.

Volgens jongeren die de steekpartij zagen gebeuren, heeft de dader één iemand in zijn romp en één iemand in zijn arm gestoken met een keukenmes. Ook de dader zou in zijn been zijn gestoken. Die dader is uiteindelijk overmeesterd door de conciërge van het Thomas a Kempis college. De conciërge bevestigt dat hij een mes heeft afgepakt, maar wil verder geen uitspraken doen.

Lees ook  Politie vindt omgekomen motorrijder (27) na tip van wandelaar in Achterhoeks bos

De betrokkenen zouden geen van allen leerlingen zijn van het Thomas a Kempis college. Ze zouden over het terrein van de school hebben gelopen.

‘Altijd pijnlijk als zoiets gebeurt’
Ook jongerenwerkers zijn uitgerukt naar de locatie van de steekpartij. ,,Wij hebben gesprekken gevoerd met zowel ’t Venster als het Thomas a Kempis college en het is voor ons op dit moment onduidelijk wie er betrokken waren‘’, aldus jongerenwerker Melvin Kolf. ,,We kunnen niet zeggen of dat leerlingen van ’t Venster of Thomas a Kempis college zijn. Maar het is altijd pijn als je hoort dat er zoiets als dit is gebeurd.‘’

‘Uit de hand gelopen ruzie’
Twee leerlingen die anoniem wille blijven, zagen het incident van een afstandje gebeuren. Ze zaten op een bankje in het tegenovergelegen park. Het tweetal beschrijft hoe het begon: ,,Een uit de hand gelopen ruzie, denken we. Eerst was er een vechtpartij en daarna werd er gestoken. De conciërge greep in en pakte de dader in zijn nek. Dat is echt een held. Daarna kwam de politie.”

Lees ook  Ambulancemedewerkers zwaar mishandeld op vakantiepark

Volgens de jongens raakte een slachtoffer gewond in de zij, een tweede aan zijn arm en liep de dader verwondingen op aan een been. De jongens hebben ook het steekwapen van het duo gezien. Ze schatten dat het wapen een centimeter of 15 tot 20 centimeter groot is.

Zorgen
De steekpartij staat niet op zich. Al langer zijn er in Arnhem zorgen over het wapenbezit onder jongeren. De stad kamp al jaren met een groot aantal wapenincidenten: gemiddeld vijftig keer per maand wordt in de stad bij een ruzie, bedreiging of beroving een wapen getrokken.

Om die reden riepen burgemeester Ahmed Marcouch en politiechef Erik Bomhof eerder dit jaar Arnhemmers (en vooral de jeugd) op om hun wapens in te leveren.

Buren worden gek van gekreun buurvrouw: Zelfs hun eigen baby wordt er wakker van

Geen herfst, maar extra zomer: vanaf vrijdag temperaturen tot wel 24 graden