in

Drie doden bij botsing tussen wagen en vrachtwagen in Middelkerke: automobilist werd mogelijk onwel

Bij een dramatisch ongeval op de Torhoutsesteenweg in Leffinge (Middelkerke) zijn woensdagnamiddag een moeder (74), haar zoon (56) en een vriend (76) om het leven gekomen bij een zwaar verkeersongeval.

De 76-jarige vriend, die achter het stuur zat, werd vermoedelijk onwel en week af van zijn rijvak. Daarop botste de wagen frontaal met een vrachtwagen.

De slachtoffers waren op de baan met een Suzuki Swift, een kleine wagen. Even voor 15 uur ging het helemaal fout op de Torhoutsesteenweg in Leffinge, in de rijrichting van Oostende.

Ter hoogte van het kruispunt met de Klemskerkeweg werd de bestuurder vermoedelijk onwel, waarop hij van zijn rijvak afweek.

Lees ook  Zwangere vrouw en ongeboren baby overlijden in ziekenhuis

Een trucker die uit de andere rijrichting kwam, probeerde de Swift nog te ontwijken, maar slaagde daar niet meer in.

De klap was enorm. De Suzuki werd volledig tot schroot herleid en de drie inzittenden stierven ter plaatse, ondanks pogingen van de toegesnelde hulpdiensten om hen nog te reanimeren.

De chauffeur van de vrachtwagen bleef ongedeerd, maar werd wel in shock afgevoerd naar het ziekenhuis.

Verkeershinder
Meteen na het ongeval werd de rijbaan volledig afgesloten, wat voor heel wat problemen zorgde tijdens de avondspits op de drukke verbindingsweg tussen Torhout en Oostende.

Lees ook  Zwemmende vrouw op 10 kilometer van de kust gered uit de Noordzee

Intussen werd de plaats van het ongeval afgeschermd, zodat ook het onderzoek zonder pottenkijkers gevoerd kon worden.

De baan bleef vervolgens nog urenlang afgesloten voor alle verkeer. Burgemeester Jean-Marie Dedecker kwam persoonlijk ter plaatse.

Het parket stelde een deskundige aan om de precieze omstandigheden van het ongeval te achterhalen. In het kader hiervan konden meerdere getuigen verhoord worden.

Op de rijbaan waren alleszins geen remsporen terug te vinden. Dat gegeven wijst er mogelijk op dat de bestuurder onwel geworden is.

Wetenschap: Op vakantie gaan met je moeder is goed voor je mentale gezondheid

Gezin sterft tijdens mislukt staakt-het-vuren: “Vergeef me, ik heb jullie niet kunnen beschermen”