in

Drama in Steenwijk: paard sterft tijdens reddingsactie van de brandweer

Een drama voor de eigenaar van een paard in Steenwijk nadat het dier te water raakte langs De Werven: het dier stierf tijdens de reddingsactie van de brandweer. Het paard lijkt te zijn overleden aan stress en vermoeidheid.

De melding dat het dier te water was geraakt, kwam vandaag om 08.17 uur binnen bij de brandweer van Steenwijk. Vermoedelijk was het paard uitgegleden op het land (volgens omwonenden al rond 04.00 uur vannacht) waarna het niet meer zelfstandig de kade kon bereiken.

Lees ook  Agenten worden toch niet vervolgd voor taseren van hond Tommy

De eigenaar had op dat moment al enkele vergeefse pogingen gedaan om het dier uit het water te krijgen.

Brandweer Giethoorn ingeschakeld
Ook brandweerlieden uit Steenwijk konden echter te weinig uitrichten, waarna de hulp werd ingeschakeld van collega’s uit Giethoorn die ter plaatse kwamen met een boot. Ook zij hadden echter moeite om het paard uit het water te krijgen.

Na enkele pogingen lukte het dan toch om het dier op een trailerhelling te krijgen. Eenmaal op het droge, het was inmiddels 09.30 uur, bleek dat alle moeite vergeefs was geweest: het paard ademde niet meer, vermoedelijk werden stress en vermoeidheid het dier teveel.

Lees ook  Gorilla bekend van virale foto sterft in armen van verzorger: ‘Ik hield van haar als mijn eigen kind’

De eigenaar was niet aanspreekbaar en toonde zich aangedaan dat zijn paard ondanks maatregelen die hij had genomen (aanleggen extra bebossing en een elektrisch hek) toch te water was geraakt en daarna overleed.

Vrouw valt van vijf hoog uit raam in Hoofddorp; zwaargewond naar het ziekenhuis

Rinia (68) werd dodelijk mishandeld toen ze de eendjes ging voeren