in

Drama in België: jongen (5) schiet zusje (2) per ongeluk in het hoofd met vuurwapen

In de Belgische plaats Seraing, bij Luik, heeft een 5-jarige jongen zijn zusje van 2,5 vrijdagmorgen per ongeluk in het hoofd geschoten. Het meisje ligt in het ziekenhuis, haar toestand is kritiek.

Verschillende familieleden zijn inmiddels ondervraagd door de autoriteiten, maar niets zou op moord wijzen. ,,Op het eerste gezicht lijkt het om een ongeval te gaan’’, aldus Damien Leboutte, de openbaar aanklager van Luik.

Leboutte heeft aan de Franstalige publieke omroep in België, de RTBF, verteld dat het wapen toebehoorde aan een vriend van het gezin, een sportschutter, waar het gezin op bezoek was en die het wapen ‘helemaal legaal’ in zijn bezit had.

Lees ook  Enschedese familie in shock na gewelddadige dood Martine (20) in Lissabon: ‘Dit kon niet goed aflopen’

Wapenwinkel
De vriend kocht het vuurwapen vorig jaar in een wapenwinkel in Luik. Het werd doorgaans bewaard in een afgesloten kist. Het gerechtelijk onderzoek moet nu uitwijzen hoe het in de handen van het jongetje is beland. Hij zal volgende week worden verhoord.

Leboutte vertelde aan het Belgische Franstalige dagblad La Dernière Heure dat de kinderen op het moment van het incident met hun ouders op bezoek waren bij vrienden toen er uit het niets een schot klonk in een aangrenzende kamer. Toen ze binnenkwamen, vonden ze het kleine meisje op de grond met een wond aan het hoofd. Hun zoontje hield een pistool in zijn hand. Daarop werd het meisje meteen naar het ziekenhuis gebracht.

Lees ook  Amsterdamse bso adviseert 4- tot 12-jarigen mondkapjes te dragen in bus

OM: Limburger (74) wurgde ook zijn tweede vrouw uit schaamte voor schulden

7 Aanhoudingen na vechtpartij bij speelparadijs