in

Doorbraak: Deze app zorgt ervoor dat mensen massaal van spinnenangst afkomen!

Angst voor spinnen, ook wel Arachnofobie, is een van de meest voorkomende angsten onder mensen. Het is een overmatige en irrationele angst, een specifieke fobie voor spinnen en spinachtigen.

Opvallend is dat spinnenangst bij natuurvolkeren aanzienlijk minder voorkomt dan in de westerse samenleving. Dit komt natuurlijk door het feit dat er in de westerse samenleving veel minder opvallend grote spinnen in het wild leven.

In grote steden bijvoorbeeld. De angst kan ervoor zorgen dat mensen bepaalde gebieden of zelfs landen mijden waar de kans bestaat dat je een spin tegen het lijf loopt. Maar sommige mensen durven niet eens meer een zolder op vanwege spinnenwebben.

Lees ook  Echtpaar uit Zwartsluis hangt hond op en breekt zijn nek

Voor de omgeving zijn de angsten en paniek niet reëel. Ook de lijder ziet zelf vaak in dat de angst eigenlijk overdreven is. Het kan echter wel voor gevaarlijke situaties zorgen, bijvoorbeeld wanneer een spin ondekt wordt tijdens het rijden op de snelweg.

Spinnenangst verminderen met app!
Er is een test gedaan met een groep mensen die arachnofobie hebben. De angsten voor spinnen waren nagenoeg gelijk vóór de test. De ene helft heeft de app 6 weken gebruikt en de ander niet. Na 6 weken werd opnieuw de angst getest en de groep die de app gebruikt heeft zou aanzienlijk minder angst vertonen bij het zien van spinnen.

Lees ook  Klein hondje dat over schutting gluurt doet veel mensen ongemakkelijk voelen

Het gaat om een ‘augmented reality-app’ genaamd Phobys die spinnen kan afbeelden die er niet écht zijn. Hiermee kun je wennen aan het feit dat er een spin in de buurt of zelfs op je hand zit bijvoorbeeld: “Het is gemakkelijker voor mensen met spinnenangst om in plaats van aan een echte spin aan een virtuele spin te worden blootgesteld.” Er zijn verschillende levels die je kunt voltooien.

Geen herfst, maar extra zomer: vanaf vrijdag temperaturen tot wel 24 graden

Volgens dit onderzoek krijgen knappe ouders vaker een dochter!