in

Doodgestoken moeder was in Den Bosch voor familiebezoek, veel steun vanuit Bossche buurt

Vandaag maakte de politie Den Bosch bekend dat de 34-jarige vrouw die gisteren voor de ogen van haar kind is neergestoken, in Den Bosch was voor een familiebezoek.

De gemeente Den Bosch heeft ruimte gemaakt om onder meer bloemen neer te leggen. Daar wordt dankbaar gebruik van gemaakt.

Met behulp van omstanders kon de politie vlak na de steekpartij een 31-jarige man uit Nieuwegein arresteren. De man zou volgens de politie meerdere malen op de vrouw hebben ingestoken.

Hij zit vast en wordt vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris. Volgens de politie had de verdachte een relatie met de vrouw.

Na het incident deden volgens de politie verhalen de ronde die onjuist zijn. ,,We zien en lezen dat er gespeculeerd wordt en roepen op om geen overhaaste conclusies te trekken”, waarschuwt de politie donderdag.

,,Er gaan verhalen rond over de verdachte en de onderlinge relatie tussen de verdachte en het slachtoffer. Wij nemen alle informatie op in het onderzoek en dat is nog in volle gang.”

Lees ook  Marco Borsato wenst Leontine een fijne Moederdag: ‘We zijn nog steeds één gezin’

De politie noemt als voorbeeld dat gezegd wordt dat de 34-jarige moeder een ander, ouder kindje bij een basisschool zou hebben afgezet vlak voor het steekincident.

Dat is onjuist, aldus de politie. ,,Het slachtoffer heeft één 1-jarig kind. Het kind is ongedeerd gebleven en direct opgevangen door de familie.”

Wat wel kan worden bevestigd, is dat de vrouw in Den Bosch was voor familiebezoek. De recherche is volgens de politie druk bezig met het horen van alle getuigen en het bekijken van camerabeelden.

Veel steun
Gemeente Den Bosch heeft ruimte gemaakt om de overleden moeder te eren. Op die plek liggen inmiddels veel bloemen en een enkele knuffel.

Lees ook  Vermist meisje (12) Leidschendam is weer terecht

Iemand heeft zelfs een ingelijst gedichtje neergezet met een batterijkaarsje erbij (‘Ga nooit weg zonder te groeten.

Ga nooit weg zonder een zoen. Wie het noodlot zal ontmoeten, zal het nooit meer kunnen doen’).

,,De hele buurt is van slag. Het lijkt stiller dan anders’’, zegt een vrouw die het eerbetoon bekijkt waarvoor ruimte is gemaakt tussen geparkeerde auto’s.

Kinderen
,,Ik ben blij dat mijn kinderen niks hebben gezien’’, zegt een vrouw. Zij wijst naar de school vlakbij de plaats waar de Utrechtse vrouw is doodgestoken.

,,De conciërge heeft de kinderen vlug naar een ander deel van de school gestuurd. Hij heeft ook de ouders van het slachtoffer opgevangen’’, zegt ze.

Een woordvoerder van de school zegt dat leerlingen veel van de commotie hebben meegekregen. ,,Maar ze hebben er niets van gezien’’, voegt hij er aan toe.

Man klaagt buren aan die met heel gezin in schuur wonen: “Ben mijn privacy kwijt”

Vermiste Bo (22) uit Winterswijk teruggevonden: ‘Ze is in goede gezondheid’