in

Donny M. misbruikte eerder jongetje en bedreigde andere jongetje

Donny M., die ervan verdacht wordt betrokken te zijn bij de dood van de 9-jarige Gino, is in 2017 veroordeeld in een misbruikzaak. Dat meldt regionale omroep L1. Het zou gaan om het misbruiken en mishandelen van twee jongetjes in Sittard. Een van de advocaten in die zaak bevestigt het bericht.

De omroep beschikt over gerechtelijke documenten waaruit zou blijken dat de toen 17-jarige Donny M. op 28 juni 2017 twee jongetjes in Sittard heeft bedreigd en mishandeld, en zeker één van hen ook heeft misbruikt. In december van dat jaar veroordeelde de rechter in Maastricht M. tot bijna vijf maanden jeugddetentie en daarbovenop ‘klinische behandeling’ bij de Catamaran in Eindhoven, een instelling die geestelijke gezondheidszorg biedt aan jongeren tot 23 jaar oud.

Er hing Donny destijds ook een plaatsing voor drie jaar in een jeugdinrichting boven het hoofd, schrijft L1, maar die maatregel werd voorwaardelijk opgelegd. Later zou hij de politie vaker op zijn pad vinden voor bijvoorbeeld rijden zonder rijbewijs, meldt de omroep.

Lees ook  Enschedeër (38) maakte Snapchat-afspraakje met meisje (13) en pleegde on tucht: ‘Kon ik de klok maar terugdraaien’

Een bij die strafzaak betrokken advocaat, Phil Boonen, bevestigt de eerdere veroordeling van M. Hij was destijds de advocaat van een van de slachtoffers. De politie wil desgevraagd niet ingaan op de kwestie. ,,We bevestigen noch ontkennen het”, zegt een woordvoerder. ,,In het belang van het onderzoek kiezen we er op dit moment voor geen informatie naar buiten te brengen over de verdachte, die in beperkingen vastzit.”

Nette jongen
Tegenover deze krant toonden bekenden van Donny M. zich gisteren verbijsterd over het feit dat hij is opgepakt in verband met de dood van Gino. M. kennen ze als een verzorgde en nette jongen. Hij is hartstochtelijk PSV-fan en had tot zijn arrestatie al maanden een vriendin waarmee hij straalde op foto’s. Toch stelden de bekenden ook dat M. veel problemen had.

Lees ook  Dochter van gedode winkelier in shock om zoektocht Tom Angel: 'Hij heeft onze levens verwoest’

Hij zou de laatste jaren hebben geprobeerd om zijn leven weer op het juiste spoor te krijgen, maar slaagde daar volgens hen niet in. M. schrijft zelf op zijn sociale media dat hij internationaal vrachtwagenchauffeur is bij een meubeltransportbedrijf, maar volgens de directeur van dit bedrijf werkt hij al een paar maanden niet meer voor hen. Zijn ex-werkgever wil verder geen commentaar geven. Vorig jaar oktober was M. nog naarstig op zoek naar woonruimte in Zuid-Limburg. Dat gebeurde omdat hij bij bekenden niet meer in huis mocht wonen.

De recherche is zondag in Geleen nog bezig met het doorzoeken van de woning van de verdachte. Ook vindt er een buurtonderzoek plaats. De omgeving van de woning aan de Dommelstraat is afgezet.

Schaatster Joy Beune overrompelt fans met bloedheet strandkiekje!

Buurt angstig na dood Gino: kinderen mogen niet meer alleen buitenspelen