in

Turkse moeder en dochter dood gevonden in Nijmeegse woning ’lagen er al enkele weken’

De politie Gelderland meldt dat er twee dode mensen zijn gevonden in een woning aan de Spieghelhof in Nijmegen.

Waardoor ze zijn overleden en wie het zijn is nog niet bekend, maar volgens buren gaat het om een moeder en haar dochter.

De politie doet onderzoek en is met meerdere agenten in en rondom het huis aanwezig in de wijk Nije Veld in het Willemskwartier. Agenten bewaken het complex.

Vanuit de buurt kwam rond 12.30 uur een melding binnen dat er een opvallende geur hing rond de woning, waarna agenten ter plaatse zijn gegaan, meldt een woordvoerder van de politie.

„Eenmaal binnen zijn twee doden aangetroffen. We proberen de doodsoorzaak en hun identiteit te bevestigen.”

Een misdrijf wordt niet uitgesloten, mogelijk lagen de twee er al langere tijd. „We denken dat de twee lichamen er al enkele weken liggen, misschien nog langer”, weet de woordvoerder.

Lees ook  Toch nog zomer: woensdag én donderdag temperaturen van 28 graden, 8 graden warmer dan normaal

„Hierdoor gaat het nog even duren voordat we de precieze doodsoorzaak en de identiteit van de slachtoffers kunnen vaststellen. Op dit moment kunnen we hier nog niets over zeggen.”

Volgens buurtbewoners zou het gaan om een moeder en dochter. „Verschrikkelijk”, zegt buurvrouw Hanna van der Werf.

„Ik maakte wel eens een gezellig praatje met de vrouw. Ze was rond de 60 en van Turkse komaf. Dit heb ik niet zien aankomen.”

„Ook haar dochter is in het appartement gevonden”, zegt de buurvrouw. Op de ramen van de woning waar de slachtoffers zijn gevonden, zitten vliegen.

„De lichamen hebben gezien de enorme stank die hier al een week hangt mogelijk al langer in huis gelegen.”

Lees ook  Uitrol Janssen-vaccin in Europa uitgesteld vanwege bloedproppen

„De stank was verschrikkelijk”, noemt een onderbuurvrouw die anoniem wil blijven. „Vanaf maandag was de lucht in de gang niet meer te harden, dat ik geprobeerd heb de boel in de hal te luchten.”

„Je gaat er natuurlijk niet van uit dat er twee lichamen in het gebouw liggen”, zegt ze. „Zowel de dochter als de moeder zorgden nooit voor problemen. Het is ontzettend triest en we zijn daarom heel erg geschrokken.”

Meisje (15) sterft aan Covid-19 op dag dat ze vaccin zou krijgen: “Het kan iedereen overkomen”

Vrouw in eigen huis vreselijk toegetakeld door hond, baasje gearresteerd