in ,

Dit bedrag verdient de directeur van Cordaid (ontwikkelingsorganisatie achter Giro555)

De verschrikkelijke oorlog in Oekraïne raakt de hele wereld. Wereldwijd worden er miljoenen opgehaald om de bevolking te helpen.

Hier in Nederland heeft Giro555 onlangs 106,2 miljoen euro opgehaald. Maar gaat dat geld wel tot op de laatste cent naar Oekraïne?

Nu we het salaris van de directeur van Cordaid, Kees Zevenbergen, weten beginnen we toch keihard te twijfelen.

Salaris directeur van Cordaid
Zevenbergen benadrukt regelmatig tijdens de actie dat de bevolking van Oekraïne meer heeft aan geld dan aan spullen.

De directeur van de liefdadigheidsinstelling zit er zelf ondertussen warmpjes bij met een opmerkelijk jaarsalaris van 118.000 euro.

Nu is dit wel lager dan de vastgestelde VFI-norm, maar toch, wij verdienen dit niet met het openstellen van onze huizen. Zou Zevenbergen überhaupt zelf een bedrag hebben gestort?

Lees ook  Heeft jouw kind een fascinatie voor dinosaurussen? Dan heeft hij een super hoge intelligentie!

Op de website van Cordaid staat te lezen; ‘dat onze gedragscode en in het werk met partnerorganisaties staat uiterste zorgvuldigheid ten aanzien van de omgang met geld voorop.

Cordaid en haar medewerkers zijn zich terdege bewust van de verantwoordelijkheid om geld (van de overheid, bedrijven of donateurs) effectief in te zetten’.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door NPO (@npo.nl)


Directeur van Cordaid gaat vechten tegen armoede
In een verklaring tijdens een interview in 2017 zegt de Cordaid baas dat hij met plezier de strijd aangaat tegen armoede en ongelijkheid.

Wij weten niet in welke auto hij door ons land rijdt, maar de voedselbanken in ons land zullen best content zijn met een donatie uit de diepe zakken van Zevenbergen. We vragen ons echter af of zijn vrijgevigheid net zo groot is als zijn portemonnee.

Lees ook  Artsen: ‘Patiënten met Omicron-variant hebben veel mildere symptomen’

In 2021 liet hij aan het Reformatorisch Dagblad (ja, Cordaid heeft een katholieke achtergrond) weten dat de organisatie 5 tot 10 miljoen gaat bezuinigen.

‘Dat is substantieel veel geld wat we in armoedebestrijding kunnen steken’ aldus Zevenbergen. Wij weten uiteraard niet hoe de directeur zijn eindjes aan elkaar knoopt, maar wij kunnen hier geen touw aan vastknopen.

Psychologen: man met baard vaker crimineel

’Een van dodelijkste sluipschutters ter wereld’ is aangekomen in Oekraïne om te vechten