in ,

Dertiger steekt al zijn geld in Dogecoin en is twee maanden later miljonair

Een dertiger uit Los Angeles zegt dat hij op twee maanden miljonair is geworden door al zijn geld in de cryptomunt Dogecoin te investeren.

Glauber Contessoto (33) kocht begin februari voor 180.000 dollar (149.000 euro) Dogecoin.

Op 15 april liet hij op Reddit weten Dogecoin-miljonair te zijn. Hij liet zich inspireren door Elon Musk. Experten waarschuwen voor een zeepbel.

Begin februari verzamelde Contessoto naar eigen zeggen al zijn spaargeld, en hij verkocht al zijn aandelen van Tesla en Uber.

Met het geld kocht hij 5 miljoen cryptomunten Dogecoin. In een video op Youtube gaf hij toen een aantal redenen voor zijn beslissing.

Zo geloofde hij sterk in de community rond Dogecoin en het ‘meme-gehalte’ van de digitale munt. “Ook al dienen ze nergens toe, mensen houden van memes en delen ze graag”, zegt Connesoto.

1 dollar
Het doel om tot een koers van 1 dollar te geraken in combinatie met de sterke community rond Dogecoin, deed hem geloven dat believers de koers van de cryptomunt konden laten exploderen door een hype te creëren rond de munt met een hondje als merkbeeld.

Lees ook  Drie kinderen leefden tussen de hondenpoep, waren uitgehongerd, zaten onder de luizen: ‘We zijn geen perfecte ouders’

Volgens Connesoto vormde Tesla-baas Elon Musk een doorslaggevende factor bij de beslissing om al zijn geld in Dogecoin te steken. Musk tweette de dag voor de investering van de dertiger over Dogecoin.

“Elon Musk is een genie”, zegt Contesotto. Of de tweets van Elon Musk serieus waren of bedoeld als grapje, is tot op vandaag onduidelijk.

Zeker is wel dat de techondernemer de cryptomunt met zijn tweets voortdurend naar recordhoogtes doet stijgen.

Musk heeft meer dan 50 miljoen volgers op Twitter. Zijn tweets over cryptomunten irriteren zelfs de financiële waakhond SEC in de VS.

69 dagen
In een nieuwe video op Youtube vertelt Contesotto dat hij op 15 april, 69 dagen na zijn investering, de hele nacht naar zijn scherm bleef staren tot de waarde van zijn cryptomunten 1 miljoen dollar bedroeg. “2021 zal het jaar van cryptomunten worden”, zegt de zelfverklaarde miljonair.

Lees ook  Zó ziet het eruit als je 100 lagen foundation draagt

Tegen CNBC vertelde Contesotto dat vrienden nog geprobeerd hebben om hem af te raden zijn risicovolle investering uit te voeren.

Maar hij ging toch door en zegt nu dat hij 10 procent van zijn Dogecoin wil verkopen van zodra zijn investering een waarde bereikt van 10 miljoen dollar.

Zeepbel
Wereldwijd waarschuwen financiële experten intussen voor het ontstaan van een mogelijk zeepbel rond cryptomunten zoals Bitcoin en Dogecoin.

De waardes van die digitale munten ondergaan grote schommelingen. De Europese Autoriteit voor effecten en markten ESMA waarschuwt dat beleggers al hun geld riskeren te verliezen.

Meisje (14) aan gerand in trein: ‘Hij probeerde mijn hoofd naar zijn geslachtsdeel te duwen, voelde me zó vies’

Jongetje zwaargewond door aanrijding met bestelbus