in

De Jonge: coronatoegangsbewijs heft juist tweedeling op

Het coronatoegangsbewijs leidt niet tot een tweedeling in de samenleving, zoals veel tegenstanders zeggen, maar werkt juist verbindend.

Dat betoogt demissionair minister De Jonge in een post op sociale media. Door het toegangsbewijs kunnen mensen met een kwetsbare gezondheid weer vaker meedoen in de samenleving, schrijft De Jonge. “Daarmee heft het coronabewijs dus juist een tweedeling op.”

“Er is een groep mensen die zo kwetsbaar is, dat ze zichzelf veel leuke dingen hebben ontzegd. Ze zijn bang om besmet te raken, ook al zijn ze gevaccineerd.

Lees ook  Delphin (26) wordt vermist en is volgens de politie mogelijk in Brabant

Dat is de echte tweedeling die aan het ontstaan was. Die tussen mensen die op hun gezondheid kunnen vertrouwen en hen die de pech hebben dat niet te kunnen doen”, schrijft de minister.

Er is volgens hem geen sprake van discriminatie, omdat iedereen die zich niet wil laten vaccineren zich ook kan laten testen voor een coronatoegangsbewijs.

Lees ook  Vermiste Edward Reilly dood gevonden

“Zodat ook zij kunnen meedoen. Sterker: het werken met toegangsbewijzen doen we juist voor de mensen die niet gevaccineerd zijn.”

De Jonge wijst erop dat die mensen juist de grootste kans hebben om besmet te raken of iemand anders te besmetten.

“Kortom: juist de mensen die het felst gekant zijn tegen coronatoegangsbewijzen worden er het meest door beschermd.”

39-jarige man doodgestoken, spoedoperatie op straat mocht niet meer baten

De Jonge tevreden over eerste week coronapas: ‘Hartstikke goed gegaan’