in

Danny S. sloeg zijn vriendin Sonja (56) dood: nog voor de start van zijn proces mishandelt hij ook zijn nieuwe bruid

Begin er maar aan als advocaat. Danny S. (50) uit Herentals sloeg in september 2018 zijn toenmalige vriendin dood.

Na bijna twee jaar in voorhechtenis kreeg hij goed nieuws: hij kwam voorwaardelijk vrij en moest niet voor assisen verschijnen: geen voorbedachtheid, geen intentie om de te doden en nog maximum 5 jaar cel.

Intussen zit de man alweer in de cel en dreigt het een pak meer dan vijf jaar te worden, omdat de geschiedenis zich herhaalde.

‘Hier zijn we weer. Terug van weggeweest na een verblijf van 2 jaar in hotel ‘den houten lepel’. Fijne avond allemaal…’ Dat bericht plaatste Danny S.

(50) uit Herentals op 30 juli 2020 op zijn facebookpagina. Hij had op dat moment zo’n 23 maanden in voorhechtenis in de gevangenis gezeten nadat hij op 5 september 2018 op brutale wijze zijn vriendin Sonja Mertens (56) had doodgeslagen in de badkamer van zijn woning in de Nijverheidsstraat in Herentals.

Nog voordat zijn proces daarover is gestart, heeft Danny opnieuw zijn intrek genomen in hotel ‘den houten lepel’, zoals hij zelf de gevangenis omschrijft. Hij is opgepakt en aangehouden op verdenking van een reeks nieuwe en zware feiten.

Onmenselijke behandeling
S. zou zich drie keer schuldig hebben gemaakt aan het toebrengen van slagen en verwondingen aan zijn nieuwe liefde.

De eerste keer, in oktober 2020, was het slachtoffer er zo erg aan toe dat ze een tijd arbeidsongeschikt was.

En ook in december 2020 en februari 2021 zou hij haar een pak rammel hebben gegeven. Maar volgens het onderzoek blijft het niet alleen bij slagen en verwondingen.

Lees ook  Ophef na huiselijk geweld bijvrouw: ‘Wat ontbrak er aan bewijs? De dood, misschien?

Danny S. wordt ook verdacht van onmenselijke behandeling én onterende behandeling van zijn echtgenote, van december 2020 tot maart 2021.

Chalet in bos
Zijn nieuwe slachtoffer heeft het geweld overleefd. Dat was niet het geval voor Sonja Mertens. Zij werd in september 2018 brutaal om het leven gebracht door haar vriend Danny S.

Haar levenloze lichaam werd aangetroffen in een badkamer vol bloed. Danny vluchtte weg voordat de politie arriveerde, maar na een zoekactie kon hij worden aangetroffen in een chalet in een bos. De man werd aangehouden voor moord.

Maar na ruim een jaar onderzoek oordeelde het parket dat er geen sprake was van voorbedachtheid.

Meer nog: hij zou zelfs niet de intentie hebben gehad om Sonja te doden. Ook geen doodslag dus. Danny ontsnapt zo aan een assisenproces.

Hij zal zich voor de rechtbank in Turnhout moeten verantwoorden voor ‘slagen en verwondingen met de dood tot gevolg’. Daarvoor riskeert hij maximum 5 jaar gevangenisstraf.

”Pijnlijke dag vandaag. Moest normaal nu aan het stadhuis staan om te trouwen. Niks dus. Dat doen pijn”
– Danny S. op 22 oktober 2020

Maar nog voordat het proces is gestart, zit Danny dus al opnieuw achter de tralies. Acht maanden na zijn voorlopige invrijheidstelling door de kamer van inbeschuldigingstelling werd hij opnieuw aangehouden.

Uit zijn facebookprofiel blijkt dat het erg turbulente acht maanden zijn geweest. Kort na zijn vrijlating liet Danny S. op 10 augustus 2020 op facebook weten dat hij weer een relatie had.

Op 5 oktober volgde een foto dat Danny en zijn nieuwe liefde elkaars naam op de arm lieten tatoeëren.

Lees ook  Twee gewonden bij steekpartij in supermarkt Arnhem

Op 22 oktober zouden ze al trouwen, maar dat liep in eerste instantie mis. “Pijnlijke dag vandaag. Moest normaal nu aan het stadhuis staan om te trouwen.

Niks dus. Dat doen pijn”, schreef hij. Wat hij er niet bij schreef, is dat hij in de nacht van 20 op 21 oktober zijn verloofde zwaar had toegetakeld.

”En over een jaar wordt ze vermoord. En dan weer op zoek naar een ander slachtof­fer, he Danny.”
– Facebookvriend op het nieuws van zijn huwelijk

Amper twee dagen later laat hij weten dat alles is uitgepraat en dat de liefde nog groter is dan daarvoor.

“De trouwplannen gaan terug door”, klinkt het op 24 oktober. Maar vijf dagen later, op 29 oktober, laat S. weten dat hij terug aan het daten is met een nieuwe vriendin en dat hij hoopt daar meer geluk mee te hebben ‘dan de vorige’.

Toch laait de liefde even terug op, maar op 13 november krijgt S. een contactverbod opgelegd met zijn vriendin.

Just married
Relatie definitief voorbij zo lijkt het, maar op 5 januari verschijnt plots de boodschap ‘Just married’ op zijn facebookprofiel, met foto’s van hun huwelijk.

“En over een jaar wordt ze vermoord. En dan weer op zoek naar een ander slachtoffer, he Danny”, reageert iemand op het nieuws.

Enkele weken later werd S. door de onderzoeksrechter aangehouden op verdenking van slagen en verwondingen met arbeidsongeschiktheid tot gevolg, onmenselijke behandeling, onterende behandeling en bedreigingen.

Agent blijkt vreemd wapen van relschop­per Malieveld achteraf per abuis zelf te hebben gemaakt

50Plus verdwijnt uit de Tweede Kamer: Den Haan stapt op en neemt zetel mee