in ,

Co de Roodt (86) verovert opnieuw harten: ‘Ze blijft straks lekker binnen’

Dat je nooit te oud bent om een internetsensatie te worden, dat weet de Rotterdamse Co de Roodt (86) dondersgoed.

De krasse dame ging zo’n drie jaar geleden vanwege haar ludieke naam viral en groeide zo onbedoeld uit tot hét gezicht van ’s lands zwaarste weeralarm.

Nu Nederland weer helemaal in de ban is van het extreme weer staat Co de Roodt weer volop in de belangstelling.

,,Ze zal er weer erg om kunnen lachen”, zegt haar kleindochter Chavenne Ooms tegen deze nieuwssite.

De familie Ooms/De Roodt werd in december 2017 overstelpt met telefoontjes en berichtjes nadat op Dumpert een screenshot van de Facebook-pagina van Co de Roodt verscheen.

‘Sneeuw barst nu echt los. Co de Roodt jongens. Co de Roodt!’, staat erbij, verwijzend naar code rood, de waarschuwing die ook vandaag door het KNMI is afgegeven in verband met slecht zicht, hevige sneeuwval en de snijdende kou.

Lees ook  Doodgestoken Jordy (22) laat hoogzwangere vriendin en zoontje achter

Alleen al op Dumpert is de Facebook-foto van oma Co al bijna een half miljoen keer bekeken, de ontelbare tweets en WhatsApp-berichten daarbij niet meegerekend.

Co werd een hit en dat merkt ze tot op de dag van vandaag, zegt kleindochter Chavenne. ,,Ze werd tijdens die hele hype zelfs herkend op straat en dat is eigenlijk nooit opgehouden”, lacht ze.

,,Het grappige is dat niemand van ons een link had gelegd met haar naam. Pas toen het op Dumpert kwam viel het kwartje en moest iedereen ongelooflijk hard lachen, zelfs mijn oma.”

‘Ze is erg geliefd’
De zeldzame waarschuwing die het KNMI vandaag afkondigt doet veel Nederlanders automatisch denken aan de goedlachse Rotterdamse.

Op WhatsApp gaat haar foto weer rond en op Twitter vragen sommigen zich af hoe het met haar gaat. Goed, zegt Chavenne.

,,Natuurlijk heeft ze haar kwaaltjes, maar ze is nog hartstikke gezond! Ze komt veel buiten, maakt veel ommetjes en is nog helder van geest.

Lees ook  Lach jij de hele dag met je collega’s? Dan werk je veel harder en ben minder gestrest!

Mijn oma heeft altijd veel vrijwilligerswerk gedaan, dus ze kan niet echt stilzitten. Dat is waarom ze ook altijd een bekend gezicht is geweest in de wijk. Ze is erg geliefd.”

”Ze kan het zich niet veroorlo­ven om uit te glijden, of zo. Dan is ze nog verder van huis”
– Chavenne Ooms, kleindochter van Co

Dat Co over een dosis aan zelfspot beschikt, liet ze drie jaar geleden al blijken. Ze grapte: ’Ik blijf lekker binnen, want ik ben blijkbaar gevaarlijk!’”

Met de huidige weersverwachtingen is ze dat naar verluidt weer van plan, zegt Chavenne. ,,Zij blijft echt wel binnen dit weekend.

Dat weet ik eigenlijk wel zeker. Ze kan het zich niet veroorloven om uit te glijden, of zo. Dan is ze nog verder van huis.”

Therapeutisch: voer een kakkerlak met de naam van je ex aan de wilde dieren

Politieagenten draaien onder werktijd zogenoemde donut op kruispunt