in

Burgemeester Derk Alssema van Gilze en Rijen ‘opgepakt’ na drugsdumping

Burgemeester Derk Alssema van Gilze en Rijen is gisteren door de politie opgepakt. Hij wordt verdacht van dumpen van drugsafval. Het via social media gedeelde filmpje is een moderne manier van de 35-jarige burgemeester om aan inwoners te vragen verdachte situaties rond drugsdumpingen te rapporteren.

De afgelopen weken heeft een zogeheten lokbus op diverse plekken gestaan in de gemeente. De bedoeling was dat inwoners opmerkten dat er iets niet klopte en contact opnamen met de politie. ,,Dat is gelukkig vrij vaak gebeurd”, zegt Alssema. ,,En we hopen dat het na dit filmpje ook blijft gebeuren als u iets verdachts opmerkt. Drugsdumpingen zijn een groot probleem.”

Lees ook  14 jongens voor de rechter voor poging moord

112
In het filmpje loopt Derk Alssema met een container naar een wit busje, gekleed in een plastic overall. Hij rijdt naar het buitengebied om een container te dumpen. Een omstander ziet dat en belt de meldkamer via 112. De politie pakt de burgemeester vervolgens op. Dan is al lang duidelijk dat het om een in scène gezette actie is, maar dat doet aan de boodschap niet af. Wie zijn of haar identiteit geheim wil houden kan ook Meld misdaad anoniem bellen via 0800-0700.

Lees ook  Man (20) ernstig gewond bij schietpartij

Volgens woordvoerder Jeroen Leemans blijkt dit soort filmpjes erg goed te werken. ,,We hebben het eerder gedaan met het grote tekort aan vrijwillige brandweermensen. Dat heeft vier nieuwe vrijwilligers opgeleverd en heel veel belangstellenden.”

Maak de borst maar nat: Winter 2022 mogelijk koudste van de eeuw

Ophef na huiselijk geweld bijvrouw: ‘Wat ontbrak er aan bewijs? De dood, misschien?