in ,

Isabelle heeft na 30 jaar en duizend lessen nog steeds geen rijbewijs

De Britse Isabelle Stedman probeert al 30 jaar haar rijbewijs te halen, maar omdat ze tijdens het autorijden zo bang wordt dat ze regelmatig flauwvalt, is haar dat tot op heden nog niet gelukt.

RIJSWIJK – Exterieur van het CBR. Kandidaten die op dinsdag afrijden voor hun examen hebben de meeste kans om te slagen. ANP LEX VAN LIESHOUT

De angststoornis van de 47-jarige Isabelle Stedman is volgens de Britse krant The Sun zo erg dat ze achter het stuur niet alleen in tranen uit kan barsten en trilt, maar ook het bewustzijn verliest.

Instructeurs hebben in het verleden al vaak het stuur moeten grijpen om haar te redden wanneer ze een black-out kreeg.

Lees ook  Met dit komkommer dieet kun je in 2 weken 7 kilo afvallen!

De moeder van twee kinderen uit het Britse graafschap Bedfordshire heeft volgens The Sun inmiddels tienduizenden ponden uitgegeven sinds ze met lessen begon op 17 jarige leeftijd.

Haar fobie is spontaan tijdens het lessen ontstaan – ondanks dat ze nog nooit een auto-ongeluk heeft gehad – en is op zijn ergst als ze haar ultieme stressmoment tegenkomt: rotondes.

De wanhopige Isabelle heeft naar eigen zeggen al zeven verschillende instructeurs gehad en een intensieve rijcursus geprobeerd – en zelfs hypnotiseurs.

,,Ik begrijp het niet, maar het is alsof ik zo angstig word en overweldigd raak dat mijn brein uitvalt en ik een paar seconden het bewustzijn verlies”, zo vertelt ze.

Lees ook  Loslopende hond in Lembeekse bossen takelt twee honden en hun baasje toe: “Als ik zijn bek niet had opengetrokken was Lily dood geweest”

,,Als ik dan wakker word, staan ​​we aan de kant van de weg omdat de instructeur het stuur heeft moeten overnemen.”

Isabelle zegt dat ze op zich dolgraag wil autorijden zodat ze haar dochter naar de universiteit kan brengen en verre familie kan bezoeken.

Artsen kunnen haar fobie niet verklaren, maar zelf heeft ze inmiddels wel een idee. Misschien is ze, speculeert ze, in een vorig leven wel omgekomen bij een auto-ongeluk.

Agenten betrappen 23-jarige tijdens s*ks met 14-jarige jongen in auto: ‘Het was gewoon gezellig’

‘Personeel gevangenis Zaanstad op dodenlijst van voormalig Hells Angels-kopstuk’