in

Vrouw (85) overleden na aanval van twee honden in achtertuin

In Groot-Brittannië is vrijdagmiddag een 85-jarige oma in haar achtertuin doodgebeten door twee ontsnapte honden.

De honden kwamen door een gat in de omheining van de tuin van de bejaarde Lucille Downer binnen en vielen haar aan.

De buren van Downer schoten meteen te hulp, maar het mocht niet baten. De 85-jarige grootmoeder liep ernstige bijtwonden op en overleed uiteindelijk aan haar verwondingen. De politie spreekt van een ‘tragische dood’.

Buurman
De politie pakte een 43-jarige man op, maar die is inmiddels weer op borgtocht vrijgelaten. Het zou gaan om de buurman van Downer.

Lees ook  Diep in de bossen van Vietnam ligt een verborgen geheim. Een prachtige ondergrondse grot waar je mond van zal openvallen!

De politie beschuldigt hem ervan dat hij zijn honden in de gevaarlijke omstandigheden niet onder controle had.

De twee honden verbleven in een asiel, maar zijn inmiddels ingeslapen. Om welke hondenrassen het gaat, is nog niet duidelijk. Britse media melden dat het pitbulls waren.

Familie
De familie van Downer laat weten verdrietig te zijn en haar enorm te zullen missen. „Lucille was een moeder, grootmoeder en overgrootmoeder die haar werkjaren als kokkin doorbracht in het Bromford House Care Home in West Bromwich.

Lees ook  Wereld rouwt om kleuter Rayan (5) na putdrama Marokko

Lucille werd geboren in Jamaica en emigreerde naar het Verenigd Koninkrijk toen ze begin twintig was. Sinds ze daar aankwam, is is Rowley Regis altijd haar thuis geweest”, valt er te lezen in de verklaring.

De politiewoordvoerder van West Midlands laat weten laat weten dat de gedachten naar familie uitgaan. „Onze gedachten zijn bij de familie en vrienden van de vrouw in deze zeer verontrustende tijd.”

Oom laat 15-jarige rijden op A20: ’Zelfs van stoel gewisseld!’

RIVM: ‘Amerikaanse studie bewijst niet dat vaccins overdracht van virus tegengaan’