in

Brandweerman vindt zijn eigen dochter (7) onder het puin van ingestorte flat Miami. Dodentol stijgt naar 22

Een hartverscheurende ontdekking in Miami. Een brandweerman heeft vrijdagochtend zijn eigen dochter (7) dood aangetroffen onder het puin van het ingestorte flatgebouw, terwijl hij assisteerde bij de zoekacties.

De hartbrekende vondst werd gedaan toen de zoekacties werden hervat, uren nadat functionarissen in Florida de operatie in Surfside tijdelijk hadden stopgezet uit angst voor verder instortingsgevaar.

Erehaag
Nadat het meisje vanonder het puin was gehaald, wikkelde de vader het lichaam van zijn dochter in zijn jas en plaatste een kleine Amerikaanse vlag op de brancard, zo vertelde een getuige.

De radeloze brandweerman, zijn broer en andere reddingswerkers begeleidden vervolgens het stoffelijk overschot, terwijl zo’n 200 agenten en brandweermannen een erehaag vormden.

”Onze harten en gebeden zijn bij de families die getroffen zijn door deze gruwelijke tragedie.”
– Hoofd brandweerkorps

“We kunnen bevestigen dat een lid van onze brandweerfamilie zijn zevenjarige dochter heeft verloren door de instorting van het gebouw”, zei Joseph Zahralban, hoofd van het brandweerkorps in Miami.

Lees ook  Zien: “Bridget Maasland probeert de aandacht van vrijgezelle André te trekken!”

“Onze harten en gebeden zijn bij de families die getroffen zijn door deze gruwelijke tragedie”, besloot hij.

De brandweerman en zijn broer stonden al een week lang quasi onafgebroken op de plek van het drama om naar het meisje te zoeken. De identiteit van het meisje en haar vader werd niet bekendgemaakt.

Dodental naar 22
Het kind was een van de vier slachtoffers die donderdag en vrijdag tussen het puin werden gevonden, wat het dodental nu op 22 brengt.

Er zijn nog altijd 126 vermisten na de ramp, maar volgens Daniella Levine Cava, de burgemeester van Miami-Dade, fluctueert dat aantal voortdurend.

Bij het opsporen van vermisten ontdekken hulpverleners soms bewoners die eerder niet bekend waren en van wie ze niet weten waar die nu zijn en of ze in het gebouw waren. Zeker 188 bewoners zijn inmiddels in veiligheid.

Het twaalf verdiepingen tellende appartementsgebouw met ongeveer 130 wooneenheden stortte vorige week in, ‘s nachts toen de mensen lagen te slapen.

Lees ook  Man slaapt in Adam-kostuum met z’n poes tussen zijn benen, maar het was meteen de laatste keer…

President Joe Biden beloofde al een grondig onderzoek naar het drama. Wat de instorting heeft veroorzaakt, blijft voorlopig een raadsel.

Wel waarschuwde een ingenieur drie jaar geleden al voor grote structurele schade aan het gebouw van twaalf verdiepingen.

Evacuatie
In de nabijgelegen plaats Miami Beach is vrijdag een tweede woongebouw met de naam ‘Crestview Towers’, met 156 appartementen, uit veiligheidsoverwegingen geëvacueerd.

Volgens de autoriteiten is daartoe besloten nadat ingenieurs problemen met de betonnen constructie en de bedrading ontdekten.

Orkaan
De Amerikaanse weerdiensten melden intussen dat de orkaan Elsa tussen maandag en dinsdag waarschijnlijk als tropische storm aan land zal komen in Florida.

Dat kan de reddingswerken in Surfside nog meer bemoeilijken. Reddingswerkers proberen voor die tijd zo ver mogelijk te komen.

De kans dat ze overlevenden vinden, is klein. Behalve vlak na het instorten van het gebouw vorige week is niemand levend onder het puin gevonden.

Spanje zet 6.000 mensen in quarantaine na enorme uitbraak door feestende tieners op Mallorca

Toeriste dood teruggevonden na bezoek aan paradijselijk strand op Kreta