in

Bouchra D. verdacht van moord op halfzus Anouk, slachtoffer met verschillende messen gestoken

De 21-jarige Bouchra D. die in oktober vorig jaar haar halfzus Anouk in Den Bosch doodstak, wordt vooralsnog verdacht van moord.

Uit haar verklaring en het eerste onderzoek blijkt dat er voldoende tijd zat tussen haar binnenkomst in de woning en het moment van het steken om te kunnen spreken van voorbedachten rade.

Dat betoogde de officier van justitie woensdagmorgen tijdens de eerste openbare zitting over de zaak.

De doodgestoken Anouk (20) liet haar halfzus Bouchra D. die zaterdagavond in hun gezamenlijke huis in Den Bosch binnen omdat Bouchra geen sleutels bij zich had.

Daarna is er in de woning van alles voorgevallen voordat de verdachte meerdere messen pakte en op haar halfzus instak.

Daarom zou de vrouw niet in een opwelling gehandeld hebben (doodslag) en is er volgens de officier van justitie sprake van “het zwaarst mogelijke verwijt”.

Lees ook  Heftig: Yvonne Coldeweijer is ernstig ziek

Veel familie en vrienden aanwezig
De verdachte was op eigen verzoek bij de eerste tussentijdse zitting in de rechtbank in Den Bosch fysiek aanwezig, net als veel familieleden en vrienden van zowel slachtoffer als verdachte.

Bij het begin van de zitting zwaaide de verdachte naar de aanwezigen en stak haar duimen op. Toen ze mocht reageren op de aanklacht, barstte ze in snikken uit en zei tegen de rechter dat het haar allemaal te veel werd.

Met verschillende messen
Bouchra D. stak op zaterdagavond 23 oktober meerdere keren in op haar 20-jarige halfzus Anouk, naar nu blijkt met verschillende messen.

Dat gebeurde eerst in hun eigen huis aan de Slagendreef in Den Bosch, waar ze samen met hun moeder woonden. De verdachte maakte met haar telefoon beelden van de steekpartij en deelde die live via Instagram.

Lees ook  Marco Borsato is een zwerver geworden - Gespot op straat in Alkmaar

Het slachtoffer zag nog kans naar de buren te vluchten, maar werd daar ook nog enkele keren gestoken en overleed daar. Bij het incident werd ook de hond van de buren gestoken, die later overleed.

De verdachte vrouw kon ter plekke worden gearresteerd. Ze werd meteen op de psychiatrische afdeling van de gevangenis geplaatst en is begin deze week voor psychisch en psychiatrisch onderzoek naar het Pieter Baan Centrum in Almere gebracht. Daar blijft ze in ieder geval tot 11 maart. De zaak wordt waarschijnlijk in juni inhoudelijk behandeld.

Ken jij dit verdwenen snoepgoed van vroeger nog?

Man strooit met vuilnis en steekt piemel door celdeur na aanhouding