in

Bloemen en knuffels voor doodgestoken moeder in Den Bosch: ‘Mijn moederhart huilt’

In Den Bosch worden bloemen en knuffels neergelegd op de plek waar gisterochtend een vrouw uit Utrecht werd doodgestoken.

“Je snapt niet hoe zoiets kan gebeuren”, zegt een aangeslagen buurtbewoner tegen Omroep Brabant.

De gewelddadige dood van de 34-jarige Utrechtse maakt veel los in Den Bosch. De moeder overleed op het Ploossche Hof, nadat ze meerdere keren was gestoken.

De verdachte is een 31-jarige man uit Nieuwegein, met wie ze samen een kind van 1 heeft. De man werd snel overmeesterd door omstanders en is opgepakt door de politie. Volgens de politie had de verdachte een relatie met de vrouw.

“Mijn moederhart huilt”, vertelt de Litouwse Vilma in tranen. Zij woont vlakbij en wilde graag iets doen namens de buurt. “Het is gruwelijk wat hier is gebeurd.

Wij hebben samen het nieuws gekeken, steeds opnieuw en opnieuw. Je kijkt en denkt. Maar zo voelt het toch een beetje alsof je er samen voor de nabestaanden bent.”

Ook een andere buurtbewoner heeft veel aan de steekpartij gedacht. “Mijn vrouw heeft het zien gebeuren”, zegt hij aangeslagen tegen de regionale omroep. “Het blijft in je hoofd zitten. Maar het is echt heel mooi dat al deze bloemen hier al liggen.”

Lees ook  Alerte serveerster geeft briefje aan jongen met blauwe plekken en redt hem uit gewelddadige thuissituatie

‘Impact op de gemeenschap’
Ook Tini Kurvers was naar de gedenkplek gekomen. Hij is de buurman van de vader van het slachtoffer. Door de vader ontdekte Kurvers gisteren wat er speelde.

“Hij belde mij en zei: Tini, ik moet je iets mededelen, het is mijn dochter. Ik zei: nou, dat is een klap en ik kom straks naar je toe.

Dus gisteravond ben ik bij ze thuis geweest om alles door te spreken”, vertelt Kurvers aan Omroep Brabant.

Kurvers heeft goed contact met zijn buren. “Je kent de mensen en trekt toch een beetje met elkaar op.

Dan komt de klap dubbelhard aan. Het heeft veel impact op de gemeenschap. Het zijn geen dingen die dagelijks gebeuren.”

Hij probeert de ouders van het slachtoffer bij te staan waar mogelijk. “Ik wip iedere dag even langs om een opbeurend verhaal te vertellen als het enigszins kan. Maar die mensen moeten het zelf helemaal meemaken.”

Lees ook  Mishandelde homo nu zelf vervolgd: ‘Dordtenaar (36) sprak voor s*ks af met jongen van 15’

Overhaaste conclusies
Het onderzoek van de politie is in volle gang. De verdachte zit vast en wordt morgen voorgeleid aan de rechter-commissaris. Na het incident deden volgens de politie verhalen de ronde die onjuist zijn.

“We zien en lezen dat er gespeculeerd wordt en roepen op om geen overhaaste conclusies te trekken”, waarschuwt de politie.

“Er gaan verhalen over de verdachte en de onderlinge relatie tussen de verdachte en het slachtoffer rond. Wij nemen alle informatie op in het onderzoek en dat is nog in volle gang.”

De recherche is druk bezig met horen van alle getuigen en het bekijken van camerabeelden. De politie is ook nog steeds op zoek naar getuigen.

Ook mensen met camerabeelden of andere belangrijke informatie wordt gevraagd zich te melden.

Alle vreetzakken opgelet: Domino’s zoekt betaald professionele pizzaproever

Hans Kazàn met levensgevaarlijk aneurysma opgenomen in ziekenhuis