in

Bizarre moordpoging: man steekt eigen vrouw neer in wc van ziekenhuis

De rechtbank in Den Haag heeft een 48-jarige man veroordeeld tot acht jaar cel en tbs met dwangverpleging wegens een poging tot moord op zijn vrouw.

In een ziekenhuis in Gouda stak de man het slachtoffer twaalf keer. Dankzij medisch ingrijpen overleefde zij het geweld.

De vrouw had op 23 augustus 2019 een afspraak in ziekenhuis Het Groene Hart. De man wachtte haar daar op, trok haar een toilet in, deed de deur op slot en stak op haar in. De verdachte werd met bebloede handen door agenten bij het ziekenhuis geboeid weggevoerd.

Lees ook  Steekpartij op school in Groningen: 1 gewonde, dader vlucht op scooter

Het paar had al langer relatieproblemen. De man had al een paar keer gezegd dat hij de vrouw zou vermoorden. Kort voor het incident kocht hij twee messen.

Volgens de rechtbank is hij naar het ziekenhuis gegaan om de vrouw om het leven te brengen als zij het niet wilde goedmaken. Daardoor is er sprake van voorbedachte raad, aldus de rechtbank.

Lees ook  Vrouw jarenlang vernederd en ver kracht door echtgenoot en zijn vriend: 8 jaar cel geëist

Verminderd toerekeningsvatbaar
Een persoonlijkheidsonderzoek van de man wees uit dat hij verminderd toerekeningsvatbaar is. De kans op herhaling van relationeel geweld schatten de onderzoekers als hoog in.

Daarom is een langdurige, intensieve behandeling noodzakelijk. Die zal moeizaam verlopen, zo is de verwachting, onder meer omdat de man de oorzaak van de problemen bij anderen neerlegt, zijn eigen rol minimaliseert en de noodzaak van een gedragsbehandeling niet inziet.

Hoogbejaard echtpaar (84 en 83) mishandelt elkaar: ‘Wie heeft ons nu weer verraden?’

Alleen gevaccineerde mensen geëvacueerd van eiland na heftige vulkaanuitbarsting