in

Bilal Wahib opnieuw de fout in, wanneer gaat hij het leren?

Zanger en acteur Bilal Wahib verscheen gisteravond als verrassing op het podium van Paradiso. Bij het poppodium zelf was dit alleen niet bekend.

Het was het eerste optreden voor Wahib sinds de maandenlange boycot. Reden daartoe was het gefilmde verzoek van Wahib waarbij hij een minderjarige jongen vroeg zijn geslachtsdeel te tonen. Eerder ging Bilal al de fout in. Vorige maand onthulde Fabiola Volkers door hem aangerand te zijn en ook chatgesprekken met een 15-jarige meisje zijn uitgelekt waarin te lezen is dat Bilal uit was op seks met het minderjarige meisje.

Bilal Wahib maakte zichzelf de afgelopen tijd niet echt populair en veel mensen pleitten voor een boycot van de jonge artiest.

Maar in de nacht van maandag op dinsdag verscheen hij voor het eerst weer voor publiek. Sinds maanden betrad hij het podium van poppodium Paradiso in Amsterdam.

Samen met het dj-trio Kris Kross zong hij daar zijn bekende hit Tigers. Op de Instagram-story’s van de dj’s verschenen beelden van het optreden. Ook zie je op de video’s dat Wahib Sander Huisman, één van de dj’s, omhelst en bedankt.

Lees ook  Woning van coronapatiënt beklad in Waadhoeke: ‘Covid = fake’

Paradiso niet op de hoogte van optreden Bilal Wahib
Volgens een woordvoerder van Paradiso ging het om een verrassingsoptreden. Gister vond het besloten feest Oud & Opnieuw plaats.

„Wij waren niet op de hoogte van het surprise-optreden van Bilal”, aldus de woordvoerder. „Dat gezegd hebbende is het belangrijk om erbij te vermelden dat Paradiso terughoudend is in het boycotten van artiesten.”

Het is je wellicht niet ontgaan dat Wahib eerder dit jaar aan de publieke schandpaal werd genageld. De artiest vroeg een minderjarige jongen op Instagram om zijn geslachtsdeel te laten zien.

Dat leverde hem een aanhouding op, op verdenking van het vervaardigen en verspreiden van kinderp*rno. Ook kostte deze actie Wahib in mum van tijd zijn carrière.

Lees ook  GGD-medewerker praat mond voorbij over boostercampagne: “Eigenlijk maken ze mensen bang”

Programma’s waarin hij verscheen werden geannuleerd en hij kreeg een levenslang Instagramverbod. Ook boycotten verschillende radiozenders, waaronder 3FM, (tijdelijk) zijn muziek.


Excuses op televisie
Afgelopen vrijdag verscheen Wahib in de uitzending bij talkshow Op1 waarin hij aan heel het land zijn excuses aanbood. „Toen ik het deed, wist ik niet dat ik fout zat”, zei hij.

Vlak daarvoor werd bekend dat RTL, met talkshows Jinek, Beau en Humberto, afzag van een interview met de zanger.

„Na overleg met de advocaat van de jongen uit het filmpje hebben we besloten om af te zien van een interview met Bilal”, liet een woordvoerder van de zender weten.

Tweede Kamer wil meer maatregelen tegen p*dofielen op internet

Wauw: OG3NE’s Shelley verbluft volgers met bikinifoto