in

Bijna 1500 euro opgehaald voor veroordeelde p*dojager: ‘Gun die man wat’

De 31-jarige Utrechter Eren G. die in november veroordeeld werd omdat hij een man uit Oss bedreigde en met geweld zijn huis binnendrong, kan online op veel steun rekenen.

Het slachtoffer van de actie van G. zou volgens hem s*ks met een minderjarige willen.

Er is een crowdfuncingsactie voor de zogenoemde p*dojager gestart die al bijna 1500 euro opleverde.

Eren G. maakte vorig jaar september een afspraak met de man in Oss, omdat deze volgens G. een s*ksafspraak met een minderjarig meisje wilde.

G. drong met geweld en met draaiende camera de woning van de man binnen, waar hij hem bedreigde en dwong te bekennen dat hij een p*dofiel is.

Lees ook  4000 euro boete voor geopende horeca zaken in Utrecht

Taakstraf
Voor de rechtbank in Den Bosch vertelde G. vorige maand dat hij door zijn volgers op social media als held werd gezien, maar zelf nu spijt heeft van zijn acties. “Ik wilde ouders uitleggen dat ze op hun kinderen moeten passen.”

G. zou zich niet meer bezighouden met het jagen op vermeende p*dofielen, maar zijn moeder helpen met haar bed & breakfast.

Ook gaf hij aan zijn bekendheid op social media nu in te zetten om daklozen van voedselpakketten te voorzien.

De rechter veroordeelde G. tot een taakstraf van 100 uur en een voorwaardelijke celstraf van twee maanden als hij weer de fout in zou gaan.

Heldenstatus
Opmerkelijk: Direct na de uitspraak plaatste G., op social media bekend onder de naam ‘hpcomebackkk’, een eerder opgenomen interview.

Lees ook  Aantal asielzoekers stijgt weer, tekort aan opvangplekken dreigt

Hierin vertelt hij over zijn activiteiten en werkwijze. ‘Je brengt mooie dingen ter sprake. Ga zo doorrr’, aldus een van de enthousiaste reacties.

Dat de man nog steeds een heldenstatus heeft, blijkt ook uit de crowdfunding die is gestart voor hem.

Op de site gofundme.com kunnen mensen geld doneren. ‘Wil niet te veel typen. Kom, we gunnen die man wat’, zo luidt de korte toelichting bij de actie.

Inmiddels is er 1.464 euro op opgehaald, met onder andere donaties van 300 en 250 euro. ‘Ik ga morgen uitcashen’, zo schrijft G. op social media.

Hond Vida blijkt ‘ernstig verwaarloosd’: levenslang pijnstillers nodig

Politie wil met ‘optische illusie’ de ver krachter met het mes vinden die elf jaar geleden toesloeg in Vlaardingen en Schiedam