in

Bewaker (47) vrouwengevangenis Nieuwersluis verdacht van seksueel misbruik

Een 47-jarige bewaker zit vast op verdenking van seksueel misbruik van gedetineerden in de vrouwengevangenis in het Utrechtse Nieuwersluis. Dat bevestigen het Openbaar Ministerie (OM) en de Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI) donderdag.

De Telegraaf en de Volkskrant brachten het seksueel misbruik donderdag aan het licht. De man is dinsdag aangehouden in een lopend politieonderzoek, meldt een woordvoerder van het OM.

Lees ook  Man in kritieke toestand na steekpartij duinen, 6 minderjarigen opgepakt

“De man wordt ervan verdacht in de jaren 2010 tot 2016 als gevangenismedewerker drie vrouwelijke gedetineerden te hebben misbruikt in de P.I. Nieuwersluis.”

Medewerker geschorst
De verdachte wordt donderdag voorgeleid aan de rechter-commissaris, waar de officier van justitie zal vragen om zijn voorarrest te verlengen.

Het onderzoek naar het vermeende seksueel misbruik in de vrouwengevangenis loopt nog, aldus justitie. Na afronding van het onderzoek zal de officier een vervolgingsbeslissing nemen.

Lees ook  Man volgt preek bij kerkdienst en steekt schoonvader dood met 42 messteken

Een woordvoerster van de DJI, de werkgever van de verdachte, zegt dat de man door de gevangenisdirectie is geschorst in afwachting van het politieonderzoek.

“Vanwege het lopende politieonderzoek kan ik verder geen uitspraken doen. We kunnen alleen bevestigen dat de penitentiaire inrichtingsmedewerker door de politie is aangehouden.”

Wie trapte Jamal van zijn snorfiets? 2.500 euro voor de gouden tip

‘Mensen die bij het raam zitten in een vliegtuig zijn egoïstischer’