in

‘Beste vriend’ betast meisje (17) tijdens logeerpartij: ‘Kon er niets aan doen omdat ik sekssomnia heb’

HENGELO/ ALMELO – Heeft Tou-Latu M. (27) uit Zeist bewust zijn beste vriendin uit Hengelo betast tijdens een logeerpartij of kan hij er helemaal niets aan doen? Volgens M. weet hij er niets van. De reden daarvan? Doktoren zouden vastgesteld hebben dat M. last heeft van sekssomnia, een soort van slaapwandelen maar dan met ongemerkte seksuele handelingen.

De Hengelose leert de Zeistenaar kennen op een stripboekenbeurs ergens rond 2016. Ondanks dat ze nog maar 14 is ontstaat er een vriendschap met de jaren oudere M.. Ze worden zelfs ‘beste vrienden’, een vriendschap die zich vooral afspeelt via de sociale media. Toch zijn er af en toe logeerpartijtjes, M. reist dan naar Hengelo en blijft volgens afspraak keurig op de bank slapen.

“Wat de fuck doe je!”
Begin oktober 2019 is het weer zover. De op dat moment 17-jarige Hengelose heeft een leuke avond met haar beste vriend. De twee zien een mooie film en gaan daarna aan de wodka-jus. Als de Hengelose naar bed gaat pakt M. haar hand vast. Hij vertelt haar dat zijn vriendschap verder gaat en biecht op verliefd te zijn. Als blijkt dat de Hengelose de liefde niet beantwoordt probeert hij haar over te halen maar ze ziet het echt niet zitten. Dan valt ze in slaap. Ergens in de nacht wordt ze wakker, M. zit of ligt naast haar en betast haar. “Wat de fuck doe je, ga weg” roept ze.

Lees ook  Auto vliegt in brand na ongeval: 18-jarige jongen overleden

Gevraagd door de rechtbank of hij verliefd was op het meisje wil M. niet verder gaan dan de opmerking “dat hij haar wel heel erg leuk vond.” Van eventueel misbruik kan hij zich niets herinneren maar voegt er aan toe dat “het kennelijk wel gebeurde.” Het is niet de eerste keer dat zoiets gebeurde biecht hij op, een ex-vriendin wekte hem ooit eens met een pijnlijke por in de ribbenkast toen hij haar in zijn slaap seksueel betastte. Dat komt volgens M. en zijn raadsvrouw vanwege zijn sekssomnia.

Lees ook  Deltavariant in opmars: andere landen trekken teugels weer aan

Twijfels
De officier van justitie heeft grote twijfels bij het verhaal van M. over zijn tamelijk bijzondere afwijking. Zij zegt dat M. de schuld van de verkrachting buiten zichzelf legt door zich te verstoppen achter een stoornis die hij waarschijnlijk niet eens heeft. Want dat hij werkelijk sekssomnia heeft, staat nergens in het dossier.

Tegen M. wordt uiteindelijk een celstraf van 15 maanden waarvan 5 voorwaardelijk geëist. Ook zou hij de Hengelose 5250 euro schadevergoeding moeten betalen. De rechtbank komt over twee weken met haar oordeel.

Vrouw wil op hondentrimmer besparen, maar krijgt uiteindelijk bittere spijt van haar keuze

Zoon (32) hakt in Hierden met slagersmes in op zijn moeder: ‘U bent als een beest tekeergegaan’