in

Belgische (21) betrokken bij fataal ongeluk Comomeer, student Luca (22) overlijdt

Italiaanse justitie heeft een 21-jarige Belgische vrouw onder huisarrest geplaatst na een dodelijke botsing vrijdag op het Comomeer.

Het meisje stond aan het roer van een speedboot waarop nog tien Belgen zaten toen ze over een andere boot met drie opvarenden voer. Een 22-jarige Italiaanse student overleefde de klap niet.

De vrouw wordt beschuldigd van schipbreuk en doodslag. Om te voorkomen dat ze Italië zou verlaten, plaatste het gerecht haar onder huisarrest in het vakantiehuis aan het Comomeer waar ze verbleef.

Lees ook  Vrouw (38) overreden door auto van haar echtgenoot in Belgische grensplaats

Het onderzochte Belgische meisje testte negatief voor de alcoholtest en gaf ook haar toestemming voor het toxicologisch onderzoek. Daarvan zijn de resultaten nog niet bekend.

Justitie heeft intussen autopsie op het lichaam van het slachtoffer gelast en de twee motorboten die betrokken waren bij het drama in beslag genomen. Waarschijnlijk volgt later nog een reconstructie.

Ongeluk
Een ooggetuige vertelt dat de Italiaanse jongens de Belgen nog probeerden te waarschuwen, maar dat hun geschreeuw en gezwaai geen enkele zin had.

Lees ook  Eindelijk bewijs: Het jongste kind uit het gezin blijkt inderdaad het vervelendst te zijn

Volgens getuigen voer de speedboot met hoge snelheid, met de boeg hoog. Ze verklaren dat de speedboot van de jonge Belgische toeristen letterlijk over de boot van de drie Italianen, die al dobberend aan het zonnebaden waren, heen ging.

Vorige week vond een gelijkaardig ongeval plaats op het Italiaanse Gardameer.

WhatsApp-fraude: Maaslandse vrouw lokt oplichter die zich voordeed als zoon op gewiekste wijze in de val

Vader verdrinkt bij reddingspoging 6-jarig zoontje in Duitsland