in

Bekende tiktokker Lucas Cornelissen (20) overlijdt bij scooterongeval

De 20-jarige Vlijmenaar die dinsdagnacht is overleden bij een ongeluk met zijn scooter, is de bekende tiktokker Lucas Cornelissen.

Hij kwam om het leven toen hij met zijn voertuig in het water terecht was gekomen van de Dommel in Den Bosch.

,,Een enorm leuke, spontane jongen’’, zo omschrijft Marcel van Zwam, eigenaar van het Bossche café Lalalaa, Lucas Cornelissen. Lucas was sinds een halfjaar werkzaam in het café.

Het ongeval vond plaats in de nacht van dinsdag op woensdag rond 00.30 uur. De bestuurder zou op hoge snelheid vanuit de Molenberg, bij het Willemsplein, rechtdoor zijn gereden. Het gebeurde naast een houten voetgangers/fietsbrug even verderop.

Een 17-jarige jongen en meisje zagen het ongeval gebeuren, renden naar de waterkant en belden direct het alarmnummer.

Brandweer, politie, ambulance en een traumahelikopter werden opgeroepen. Duikers van de brandweer zochten drie kwartier voordat zij het lichaam van het slachtoffer vonden.

Lees ook  Burenruzie eindigt in steekpartij

De man werd uit het water gehaald en overleed ter plekke. Na het ongeluk werd de omgeving afgezet met linten. Ondanks het nachtelijke tijdstip trok de duikactie veel bekijks.

Geliefd
,,Lucas en enkele collega’s zijn een poosje bij mij geweest en daarna naar een ander café in de stad gegaan’’, zegt Marcel van Zwam, eigenaar van het Bossche café Lalalaa.

Ook Van Zwam is dinsdagochtend poolshoogte gaan nemen op de plaats waar het slachtoffer te water raakte. ,,Ik denk dat hij het bruggetje moest hebben en rechtdoor is gegaan.’’

Volgens Van Zwam was Lucas een geliefde medewerker. ,,Veel mensen kenden hem van de TikTok-filmpjes die hij maakte.

Daar had hij bijna 154.000 volgers en op Instagram bijna 20.000. Op sociale media stromen de condoleances inmiddels binnen.

Bloemenhulde
Rond 11.00 uur ’s ochtends leggen vrienden en vriendinnen bloemen op de plaats waar Lucas verongelukte.

De een blijft wat langer dan de ander. Maar voor iedereen geldt dat er veel verdriet is. ‘Leuk’ en ‘spontaan’ zijn veelgehoorde trefwoorden die je hoort als omschrijving van de Vlijmenaar.

Lees ook  Kind gereanimeerd na ongeval bij speeltoestel in water Kapel Avezaath

,,Hij was altijd aardig en praatte met iedereen’’’, zegt Esmée (17). ,,Zijn zus is mijn beste vriendin. Ik kom er dagelijks en maakte Lucas ook vaak mee’, zegt zij. ,,Je kon altijd bij hem terecht als je problemen had’, zegt Bo (18) uit Nieuwkuijk.

Een 19-jarige inwoner van Herpt zegt Lucas te kennen uit de tijd dat beiden naar de vmbo-school in Andel gingen.

Hij las dinsdagnacht een bericht op Instagram van de zus van Lucas. ,,Ik kon het niet geloven. Maar ik stuurde haar toch een bericht om haar te condoleren. Ja, nu sta ik hier. En eigenlijk is het nog steeds onvoorstelbaar.’’

De laatste TikTok van Lucas Cornelissen:

@lucascornelissen_ #lucascornelissen @Benson ♬ origineel geluid – Lucas Cornelissen

Tientallen asielzoekers Ter Apel moeten vannacht op stoel slapen in wachtruimte

Vrouwen rukken zeldzame ’penisplanten’ uit de grond voor selfie