in ,

Dierenbeul grijpt kat Shaggy: 2 gebroken kaken, een hersenschudding en letsel aan zijn ogen en staart.

Bekir en Cigdem Özer uit Hoogland willen maar één ding weten. Wie mishandelde hun Shaggy? De kater kwam anderhalve week geleden op zijn laatste krachten zwaargewond thuis. Het gezin looft 1.000 euro uit voor degene met de gouden tip.

Bekir (32) spreekt vol ongeloof. ,,Als je dit een kat aan kunt doen, dan weet ik niet waar je nog meer toe in staat bent.”

Dat hun 2 jaar oude kat mishandeld is, daar twijfelt hij niet aan. Het beestje verdween op 16 mei spoorloos en dat terwijl het aanhankelijke dier normaal gesproken altijd thuis komt slapen.

Franse Buldog Shelby raakte er zelfs door ontregeld. ,,Die was echt droevig en kwam zijn bench niet meer uit. Hij wilde nauwelijks eten”, blikt Bekir terug.

Drie dagen later kwam Shaggy aangestrompeld. ,,Alsof ie op zijn laatste energie had gebruikt om naar huis te lopen”, zegt Cigdem die vanaf het balkon haar kat zag en direct naar beneden rende.

,,Hij stortte echt neer voor onze deur, zo zielig.” Cigdem en Bekir gaan met spoed naar de dierenarts. ,,Het eerste wat hij vroeg was: ‘Is er een kattenhater bij jullie in de buurt?”

”De eerste nachten heb ik samen met hem op de bank geslapen. Dan schrok hij om 03.00 uur ’s nachts wakker, was hij helemaal in paniek en trilde zijn lijfje”
– Cigdem Özer, Bazin van Shaggy

Gebroken kaken
Shaggy heeft twee gebroken kaken, een hersenschudding, letsel aan zijn ogen en een wond onder zijn staart.

Lees ook  Kinderarts laat zien hoe je een schreeuwende baby binnen enkele seconden kunt kalmeren

Het beest ziet er zo gehavend uit dat de jongste zoon van het echtpaar niet eens naar de kat durft te kijken.

Na een opname van drie dagen durft de arts het aan om hem te opereren en zijn kaken aan elkaar te zetten.

,,Het was de vraag of hij uit de narcose zou komen. Toen we hem een dag na de operatie weer op mochten halen, hebben we best getwijfeld of we er wel goed aan hadden gedaan.

Hij had zoveel pijn, normaal ademen ging niet”, zegt Cigdem. ,,De eerste nachten heb ik samen met hem op de bank geslapen.

Dan schrok hij om 03.00 uur ’s nachts wakker, was hij helemaal in paniek en trilde zijn lijfje. Door zachtjes tegen hem te praten werd hij weer rustig.”

Shaggy likt rustig aan zijn pootje en wast zich. ,,Dat doet ie sinds gisteren weer”, zegt Bekir opgelucht.

Door pijnstillers en antibiotica en vloeibaar voedsel krabbelt de sterk vermagerde poes langzaam weer op.

Maar dat hij een trauma heeft opgelopen door de mishandeling, is voor het echtpaar zonneklaar. ,,Kon ie maar praten hè”, zegt Bekir.

,,Hij heeft geen beetsporen en als ie was aangereden, dan had hij tussen zijn kop en staart ook gewond moeten zijn.”

Eerder gewond
Bovendien is het niet de eerste keer dat Shaggy na een vermissing van een paar dagen gewond opduikt. Eind april is het ook al raak.

Lees ook  Nutella-tekort dreigt door hazelnotencrisis: “Je kunt de potten maar beter gaan hamsteren”

,,Toen kon ie nauwelijks meer op zijn poten staan en heeft hij een paar dagen nauwelijks gegeten.

Maar na een bezoek aan de dierenarts en door medicijnen herstelde hij snel. We dachten toen nog dat hij misschien aangereden kon zijn.”

”Iemand moet iets gehoord hebben, dat kan niet anders”
– Bekir Özer, Baasje Shaggy

Bekir en Cigdem wilden vanaf dat moment hun kat het liefst binnenhouden, maar Shaggy dacht daar anders over, miauwde het hele huis bij elkaar en plaste uit nijd op de bedden van de kinderen.

Nu de kat voor de tweede keer in een maand gewond thuis is gekomen, heeft hij voor zijn leven huisarrest. Shaggy staart door de vitrage naar buiten.

Alsof hij snapt waar het gesprek over gaat. Een kattenren die Bekir wil bouwen in de achtertuin moet soelaas bieden.

,,Maar het is de vraag of hij dat gaat pikken natuurlijk. Mocht het echt niet lukken, dan geef ik hem een gps-tracker, zodat ik hem live kan volgen.”

Bekir deelde foto’s van de verwondingen van Shaggy op Facebook en buurtplatform Nextdoor en looft 1.000 euro uit voor degene die bruikbare informatie heeft.

Het leverde al wel wat reacties op, maar nog niet de gouden tip. Toch denkt Bekir dat er iemand moet zijn die iets weet.

,,Als ik thuis per ongeluk op zijn staart sta, dan schreeuwt hij het uit. Iemand moet iets gehoord hebben, dat kan niet anders.”

Dakloos stel slaapt liever in tent dan in opvang: “Liever niet tussen de junks”

Politie rukt uit op A6 voor ‘ontvoerd’ meisje dat geen zin heeft in winkelen