in

Baardagamen per post verzonden, dierenpolitie onderneemt actie

De dierenpolitie is eind mei een onderzoek gestart nadat informatie binnen was gekomen dat baardagamen via afgesloten postpakketten zouden worden verstuurd.

Eén van de dieren kon gered worden uit de benarde situatie, werd in beslag genomen en overgebracht naar een adres waar hij de juiste verzorging kreeg.

Toen de informatie binnenkwam bij de politie, startte de specialisten van de dierenpolitie direct een onderzoek.

Lees ook  Man die kat in Griekenland in zee schopte kan 10 jaar gevangenisstraf krijgen

In dit onderzoek kwam een echtpaar uit de IJmond als verdachten naar voren: een 39-jarige man een 32-jarige vrouw. Na overleg met de officier van justitie is een doorzoeking in de woning gedaan.

In de woning van het echtpaar werden 8 baardagamen aangetroffen. De eigenaar deed vrijwillig afstand van de baardagamen, die werden overgebracht naar een tijdelijk opvangadres.

Ook een smartphone van de mannelijke verdachte werd in beslag genomen voor nader digitaal onderzoek.

Lees ook  Vrouw geeft haar eigen jas aan hond zodat hij warm blijft terwijl hij buiten wacht

De persoon die de baardagaam had gekocht die per post was verzonden, zal ook als verdachte worden uitgenodigd voor verhoor.

Tegen het echtpaar is proces-verbaal opgemaakt terzake dierenmishandeling. Dit, omdat het aannemelijk is dat er pijn of letsel ontstaat bij het verzenden van dieren en/of dit zelfs de dood tot gevolg kan hebben.

Politie start volgend jaar opleiding stroomstootwapen

Gruwelvondst in Hoek van Holland: slaat ‘geitenmoordenaar’ opnieuw toe?